ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/02/2015 13:35 EET | Updated 04/02/2015 13:35 EET

Η Αθήνα για το γερμανικό απόρρητο έγγραφο: Η Μέρκελ άρχισε την διαπραγμάτευση

TOBIAS SCHWARZ via Getty Images
German Chancellor Angela Merkel attends a session of the Bundestag (German lower house of parliament) in Berlin January 29, 2015. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ (Photo credit should read TOBIAS SCHWARZ/AFP/Getty Images)

Με πέντε παρατηρήσεις σχολιάσε η ελληνική κυβέρνηση το έγγραφο του Reuters με το οποίο η Γερμανία ουσιαστικά «προαναγγέλλει» την αρνητική της θέση σε όλες τις ελληνικές προτάσεις.

«Και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση», επεσήμανε το Μαξίμου και πρόσθεσε πως «η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση» στην έναρξη της διαπραγμάτευσης».

Η Αθήνα θεωρεί ότι η Μέρκελ: «Με το έγγραφό της ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο! Δηλαδή, η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά».

Η ελληνική κυβέρνηση απαντά πως «είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από η νέα ελληνική κυβέρνηση. Προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή τη ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης».

«Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις όλους τους ευρωπαίους εταίρους μας σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης», καταλήγουν.