ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19/06/2015 13:34 EEST | Updated 19/06/2015 13:35 EEST

Η πρόταση Γλέζου για πάγωμα των πληρωμών για ένα χρόνο

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images
Greek resistance hero, politician and writer Manolis Glezos addresses party's supporters during a pre-election rally of the Left Coalition Party in central Athens Omonia square on May 3, 2012. Crunch elections in Greece on May 6 may not produce a government with a strong enough mandate to push through yet more austerity cuts to satisfy Athens' international creditors. Sunday's election is expected to see Greek voters, many of them fed up with grinding austerity drives, vote for parties that s

Το πάγωμα της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους για ένα έτος, προτείνουν οι «Ενεργοί Πολίτες», η πολιτική κίνηση στην οποία συμμετέχει ο Μ. Γλέζος.

«Η ακατανόητη στάση των εταίρων στις διαπραγματεύσεις με την Ελληνική κυβέρνηση, έχει δημιουργήσει αδιέξοδο στις συζητήσεις για εξεύρεση βιώσιμης συμφωνίας», επισημαίνουν και προτείνουν: «η μόνη λύση μπροστά στο αδιέξοδο, που δεν οδηγεί ούτε στην υποταγή ούτε στην ρήξη, είναι το πάγωμα των πληρωμών για ένα χρόνο. Άλλωστε και ο πρόεδρος της Αυστρίας Β. Φάιμαν έκανε πρόταση για αναστολή εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της Ελλάδας για πέντε χρόνια».

«Σε αυτό το διάστημα, θα δοθεί ο χρόνος στον Ελληνικό λαό να αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα, θα οδηγήσει την οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης, θα δώσει ανάσα στην Κυβέρνηση, για να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα αναμορφώσουν το φορολογικό μας σύστημα και να γίνει ο έλεγχος που θα ξεκαθαρίσει το πόσα ακριβώς χρωστάει η Ελλάδα και σε ποιους», καταλήγει η ανακοίνωση.