ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/12/2015 13:32 EET | Updated 01/12/2015 13:41 EET

Δριμεία επίθεση Πλακιωτάκη στον Αλέξη Τσίπρα

Eurokinissi

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης. Απόντες οι Αντώνης Σαμαράς, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Ενημέρωσα την Κοινοβουλευτική Ομάδα για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Έδωσα τη διαβεβαίωση ότι για όσα είπε με περίσσιο θράσος και μας καταλόγισε ο κ. Τσίπρας η ΝΔ και εγώ δεν θα δώσουμε χέρι βοηθείας σε έναν έμπορο ελπίδας για να πετσοκόψει τις συντάξεις του ελληνικού λαού» τόνισε εξερχόμενος του κοινοβουλίου ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο κ. Πλακιωτιάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως συγκάλεσε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών με στόχο να φορτώσει αλλού τις ευθύνες του, κυρίως για το ασφαλιστικό.

Επίσης ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ που συνεδρίασε εν όψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, τόνισε πως «ο πρώτος αριστερός προϋπολογισμός καταγράφει την επιστροφή της χώρας στην ύφεση και τα ελλείμματα», επισημαίνοντας τις αυξήσεις σε φόρους που καταγράφονται.

«Ο κ. Τσίπρας, αφού προκάλεσε αστάθεια στην κυβέρνηση του, άρχισε να ψάχνει συνενόχους», είπε ο κ. Πλακιωτάκης τονίζοντας πως στόχος του πρωθυπουργού είναι να πολώσει και να διχάσει.

«Επιστράτευσε καταφεύγοντας στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών την κάλπικη συνεννόηση. Εκεί το παιχνίδι του χάλασε. Ο κ. Τσίπρας ξεσκεπάστηκε. Είχε το θράσος να κατηγορήσει σχεδόν όλες τις πολιτικές δυνάμεις γιατί δεν του δώσαμε το προσωπικό και κομματικό σωσίβιο που επιθυμούσε», είπε υπενθυμίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν αντιπολίτευση δεν υποστήριξαν ποτέ κανένα μέτρο και κανένα νομοσχέδιο που είχαν έρθει στη Βουλή».

Απαντώντας στα όσα είπε στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα ο πρωθυπουργός, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησής του για φόρους.

«Εμφανίστηκε να πανηγυρίζει πως δεν θα χρειαστούν τα 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με τη διαδικασία που επέλεξε ξεπούλησε τζάμπα το τραπεζικό σύστημα. Προκάλεσε καταστροφή που φτάνει τα 40 δισ. ευρώ. Αντί να πανηγυρίζουν ας φτιάξουν την απολογία τους», είπε, προετοιμάζοντας το έδαφος για να καταθέσει η ΝΔ αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και για το ασφαλιστικό, τονίζοντας πως «το άγχος του κ. Τσίπρα είναι και κομματικό και προσωπικό, το άγχος του αφορά την ψήφιση του ασφαλιστικού. Δεν τον ενδιαφέρει ο σφαγιασμός των συντάξεων. Τον ενδιαφέρει μόνο να ψηφιστεί», είπε, εκφράζοντας την εκτίμηση πως «η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε στα ψέματά της και ψάχνει διέξοδο». Η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει περικοπές συντάξεων πάνω από 3 δισ. ευρώ και «οι συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν τον βαρύ λογαριασμό των λαϊκιστών», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η ΝΔ τάσσεται κατά της μείωσης των συντάξεων.

Sponsored Post