ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/03/2016 10:26 EEST | Updated 28/03/2016 10:29 EEST

ΝΔ: Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές της Κυβέρνησης

Eurokinissi

Επίκαιρη ερώτηση για αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες  και ανήθικες πρακτικές της Κυβέρνησης καταθέτει η Νέα Δημοκρατία στον Πρωθυπουργό.

Ειδικότερα το  μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάκης Βορίδης, κατέθεσε σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου, επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, για αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές της Κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί κατάθεση η ανακοίνωση από τον κ. Κουμουτσάκο ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

«Στην εποχή της κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα, τρέχουσες συνομιλίες εκλεγμένου βουλευτή - εκπροσώπου τύπου κόμματος και δημοσιογράφου, που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη Δικαιοσύνη, καταγράφονται από κρατικές υπηρεσίες, δημοσιοποιούνται και μετά παραποιούνται δολίως από την κυβερνητική εκπρόσωπο», είχε δηλώσει προ ημερών ο κ. Κουμουτσάκος.

Διαβάστε επίσης:

Αγωγή κατά της Γεροβασίλη καταθέτει ο Κουμουτσάκος

 Γεροβασίλη: Κουμουτσάκος και ΝΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις για τα κυκλώματα εκβιασμού

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο κ. Βορίδης

«Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, προφανώς, με έγκρισή σας, εκμεταλλευόμενη παράνομο υλικό, εξαπέλυσε δολίως, παντελώς αβάσιμη επίθεση στο Βουλευτή και Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο.

 

Χρησιμοποίησε ως πρόσχημα καταγεγραμμένες από κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικές συνομιλίες, οι οποίες ενώ δεν έχουν κανένα απολύτως μεμπτό σημείο και καμία σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη,  διέρρευσαν παρανόμως και παρανόμως δημοσιεύθηκαν.

 

Κατασκεύασε δόλια αβάσιμους και ανυπόστατους ισχυρισμούς.

 

Κατασκεύασε με δόλο προσωπική και πρωτίστως πολιτική συκοφαντία αδίστακτου Γκεμπελισμού εναντίον του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με κύριο στόχο να πλήξει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

 

Το έπραξε, γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι όσα δήλωνε ήταν ψευδή και συκοφαντικά.

 

Προκύπτουν από τα παραπάνω παρακρατικές, βαθιά αντιδημοκρατικές και ανήθικες πρακτικές της Κυβέρνησης, που πλήττουν συνταγματικά κατοχυρωμένες θεμελιώδεις Αρχές της Δημοκρατίας και ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η προστασία προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου της ελεύθερης επικοινωνίας (άρθρα 9α και 19 του Συντάγματος).

 

Προκύπτει παράνομη χρησιμοποίηση και πολιτική εκμετάλλευση ιδιωτικών συνομιλιών μέλους της Βουλής των Ελλήνων, που έχουν καταγραφεί από κρατικές υπηρεσίες, έχουν παρανόμως διαρρεύσει και συσχετίζονται απολύτως ψευδώς και συκοφαντικά με άσχετη υπόθεση.

 

Προκύπτει παράνομη χρήση του υλικού αυτού από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο, με παντελώς αυθαίρετους, αβάσιμους, δόλιους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο πρωθυπουργός:

 

Παρακολουθούνται και καταγράφονται συνομιλίες βουλευτών με δημοσιογράφους που δεν έχουν κανένα απολύτως μεμπτό σημείο;

 

Γιατί διαρρέουν με σκοπό τη δημοσιοποίηση και τη διαστρέβλωσή τους;

 

Γιατί η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί παρανόμως δημοσιοποιηθείσες ιδιωτικές συνομιλίες και κατασκευάζει ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος προσώπων και κομμάτων;

 

Γιατί η Κυβέρνηση καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές;».

Sponsored Post