ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/09/2015 03:50 EEST | Updated 28/09/2015 03:50 EEST

Το καρέ των υποψηφίων στη ΝΔ και ο ρόλος τριών πρώην Πρωθυπουργών

SOOC

Ίσως και εντός της ημέρας ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης ανοίξει τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία στη ΝΔ απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα που έχουν επισήμως θέσει εαυτούς στη διάθεση της βάσης του κόμματος.

Στο παρασκήνιο κομβικός είναι ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή ο οποίος - για την ώρα στο παρασκήνιο - είναι υπέρ του νυν προέδρου, δίνοντας το σήμα και στην Καραμανλική πτέρυγα να πράξει το ίδιο.

Και όλα αυτά ενώ το πολυθρύλητο ραντεβού των δυο, πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα το βράδυ της Παρασκευής στην Ραφήνα, με τον πρώην Πρωθυπουργό να ζητά από τον Βαγγέλη Μεϊμαρακη να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος. 

Απέναντι του ο κ.Μεϊμαρακης θα βρει στα δυο την οικογένεια Μητσοτάκη, με τον επίτιμο να στηρίζει ανοιχτά την υποψηφιότητα του υιού του Κυριάκου, ενώ είναι πολύ πιθανό το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να είναι στην τελευταία και 50η θέση του κειμένου με τις υπογραφές υποψηφιότητας που απαιτούνται, όχι όμως και της Ντόρας Μπακογιάννη που στέκεται απέναντι στον αδερφό της τασσόμενη υπέρ του νυν προέδρου.

Στον αντίποδα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επιδιώκει να εκφράσει τη λεγόμενη νέα γενιά στελεχών αν και ξεκινά τη μάχη με ένα σημαντικό ντεζαβαντάζ, αφού δεν έχει δικαίωμα εκλογής στη βουλή μέχρι και το 2019 όποτε και λήγει η θητεία του στην Περιφέρεια.

Γρίφος παραμένει αν μέχρι την Παρασκευή όποτε και εκπνέει η προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας ο Μάκης Βορίδης θα μπει στη μάχη της διαδοχής ή κατα κάποιους άλλους, θα παραχωρήσει τη σκυτάλη στην εκπροσώπηση της «δεξιάς» πτέρυγας στον Αδωνη Γεωργιάδη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά επιμένουν ότι ο πρώην πρόεδρος κρατά ίσες αποστάσεις, αν και όσοι γνωρίζουν τις ισορροπίες στο κόμμα, δεν αποκλείεται σε μια κίνηση έκπληξη να δηλώσει υπέρ μιας υποψηφιότητας του Βασίλη Κικίλια! 

Sponsored Post