ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/11/2015 05:55 EET | Updated 11/11/2015 06:17 EET

Ναυαγούν η Συνδιάσκεψη και το ντιμπέιτ. Αγκάθι τα οικονομικά της ΝΔ για την εκλογική διαδικασία

SOOC

Έπειτα από τα αρχικά χαμόγελα για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μια Συνδιάσκεψη-Ντιμπέιτ με όλους τους υποψήφιους για την γαλάζια αρχηγία να παρουσιάζουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους ήρθε η απογοήτευση!

Οι αρχικές θετικές προθέσεις και των τεσσάρων για μια μεταξύ τους αντιπαράθεση - έστω και ενώπιον κομματικού κοινού - προσέκρουσε για άλλη μια φορά σε διαδικαστικά θέματα, αλλά κυρίως, στην αδυναμία εξεύρεσης κοινής ημερομηνίας για την διεξαγωγή αυτής της συνάντησης.

Και ο λόγος είναι απλός.

Με τα χρονικά περιθώρια να έχουν στενέψει, αφού απομένουν μόλις εννέα ημέρες πριν από το Σαββατοκύριακο της εκλογικής διαδικασίας, οι υποψήφιοι - παρά τις προθέσεις τους - δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αλλάξουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα ακυρώνοντας δημόσιες ομιλίες και επισκέψεις στον βωμό μιας Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Οι αρχικές σκέψεις να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη ναυάγησε πριν καν συζητηθεί με δεδομένο ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης αδυνατούν να παρευρεθούν, ενώ την επόμενη μέρα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου έχει ήδη προγραμματισμό πρόγραμμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και την Τρίτη 17 Νοεμβρίου ο Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποιεί προεκλογική περιοδεία.

Στην πραγματικότητα όλα είναι στον αέρα αν και σήμερα ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος θα επιχειρήσει σήμερα να κάνει μια τελευταία προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή σε επικοινωνία που αναμένεται να έχει με τους εκπροσώπους των επίδοξων αρχηγών.

Ωστόσο δεν είναι μόνον αυτά τα αγκάθια στη σχετική συζήτηση.

Ήδη υπάρχει προβληματισμός ακόμα και για το ποιοι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια Συνδιάσκεψη, ενώ ακόμα και αν πραγματοποιηθεί, υπάρχουν ενστάσεις για το εάν θα καταφέρουν να παρευρεθούν στελέχη από την περιφέρεια στην Αθήνα και μάλιστα καθημερινή.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, πονοκέφαλο προκαλεί στη ηγεσία της ΝΔ και ή υποχρέωση καταβολής στην εταιρεία που έχει αναλαμβάνει τη μηχανογραφική υποστήριξη του εκλογικού εγχειρήματος του 80% του τιμήματος που έχει συμφωνηθεί προκαταβολικά!

Εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, η ΝΔ  έδωσε στην δημοσιότητα οδηγίες για όσους θελήσουν να ψηφίσουν για το νέο αρχηγό του κόμματος. 

Εκτός των λιστών με τα εκλογικά τμήματα, οι οποίες έχουν αναρτηθεί, η ΝΔ ενημερώνει πως οι φίλοι του κόμματος μπορούν να ψηφίζουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, μπορούν να ενημερωθούν για την τοποθεσία των εκλογικών κέντρων από την ιστοσελίδα του κόμματος nd.gr, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να επιδεικνύουν κάποιο επίσημο έγγραφο, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, θα καταβάλλουν ως αντίτιμο συμμετοχής τα συμφωνηθέντα 3 ευρώ, ενώ, σε περίπτωση που διεξαχθεί δεύτερος γύρος, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να ψηφίσουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν, χωρίς να καταβάλλουν για δεύτερη φορά αντίτιμο συμμετοχής.

Sponsored Post