ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/10/2015 12:38 EEST | Updated 05/10/2015 17:50 EEST

Οι προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα σε μορφή LiveΒlog

Sooc
Greek Prime Minister Alexis Tsipras attends a swearing-in ceremony of the new deputies that were elected in the September 20 general elections, at the Greek parliament in Athens on October 3, 2015. AFP PHOTO/ LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)

Την πεποίθηση ότι αυτή η Βουλή θα σφραγίσει την οριστική έξοδο από την κρίση εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Χρέος, ανακεφαλαιοποίηση και επενδύσεις είναι οι 3 στόχοι της κυβέρνησης, ενώ αναφέρθηκε και στα 4 ανοιχτά μέτωπα της συμφωνίας

Αύριο Τρίτη και την Τετάρτη οι συνεδριάσεις της ολομέλειας συνεχίζονται με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τους υπουργούς και η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία. 

Την ίδια ώρα, το μήνυμα που στέλνει το Eurogroup στην ελληνική κυβέρνηση είναι πρώτα η εφαρμογή των πρώτων δράσεων των προαπαιτούμενων και έπειτα η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 2 δισ. ευρώ. Το επόμενο πακέτο μεταρρυθμίσεων θα αφορά το συνταξιοδοτικό, τη δημόσια διοίκηση και το χρηματοπιστωτικό τομέα, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Διαβάστε αναλυτικά σε μορφή LiveBlog όλες τις εξελίξεις από το Eurogroup και την Ολομέλεια της Βουλής όπου αρχίζει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνσησης.

Sponsored Post