ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/07/2015 07:20 EEST | Updated 12/07/2015 08:08 EEST

Ακυρώθηκε η σύνοδος κορυφής των 28

ASSOCIATED PRESS
European Council President Donald Tusk speaks during a final media conference after an EU summit in Brussels on Friday, June 26, 2015. EU leaders, in a second day of meetings, discussed migration, the Greek bailout and European defense. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Ακυρώθηκε η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα με θέμα την κρίση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ.

Στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί σύνοδος των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωζώνης, η οποία «θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες για την Ελλάδα», διευκρίνισε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τουσκ.

Η απόφαση εκλαμβάνεται ως καλό σημάδι αφού προμηνύει πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, πιθανότατα και εντός της εβδομάδας και όπως υποστηρίζουν αναλυτές αποφεύγεται το ενδεχόμενο ενός Grexit.

Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι προέκυψε έπειτα από τη συνομιλία που είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ με τον Τουσκ για τα συμπεράσματα της χθεσινής συνεδρίασης.

Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή με ανάρτηση που έκανε ο κ. Ντάισελμπλουμ στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχεδόν παράλληλα με αυτή του Τουσκ.

Εν τω μεταξύ ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης σχολίασε ότι η σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ ακυρώθηκε «με στόχο να μπορέσουν να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις, για να συζητήσουν καλύτερα οι 19».

Sponsored Post