ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
29/06/2015 03:43 EEST | Updated 29/06/2015 11:51 EEST

Για τις τελευταίες εξελίξεις ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός το Υπουργικό Συμβούλιο

Eurokinissi

Για τις τελευταίες εξελίξεις ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου την Κυρικακή.

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση του Eurogroup να μη δώσει παράταση του προγράμματος και θεωρεί απαραίτητο να υπάρξουν οι συνθήκες ώστε να μπορέσει να ερωτηθεί ο λαός, κατά το δημοψήφισμα. Με δεδομένο ότι κατ' εκτίμηση της κυβέρνησης το τελεσίγραφο των δανειστών υπερβαίνει τη λαϊκή εντολή, γι΄αυτό πρέπει να ερωτηθεί ο λαός.

 

Επίσης, η κυβέρνηση θεωρεί ότι το Eurogroup λειτούργησε αντικανονικά αποκλείοντας τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών από τη συνεδρίαση του Σαββάτου και με την υπογραφή του απούσα από το ανακοινωθέν.

Η κυβέρνηση ταυτόχρονα επισημαίνει ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας διαρκώς με τους εταίρους.

 

Σε σχετικό ερώτημα οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη συνεργασία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με την κυβέρνηση και τις ενέργειες του σε ό,τι αφορά τον ELA.

Το υπουργικό τελείωσε αργά το βράδυ της Κυριακής και κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του εξαπέλυσε επίθεση κατά των δανειστών.

«Και σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση θα απαντήσουμε με περηφάνια και ψυχραιμία. Όλα αυτά είναι κατά της Δημοκρατίας. Είναι προφανές ότι οι δανειστές προσπαθούν ασκώντας μεγαλύτερη πίεση να εκβιάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος και συμπλήρωσε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να μιλήσει και όταν μιλήσει και πει ένα βροντερό «όχι» τότε η συμφωνία θα ναι πολύ καλύτερη».