ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/03/2015 11:48 EET | Updated 13/03/2015 11:49 EET

Αντίδραση Βαρουφάκη στη βόμβα Παναρίτη: Είναι ντροπή ακόμη και να το λέτε αυτό. Να μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις

Eurokinissi

Ένταση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, Έλενας Παναρίτη για τη στάση των δανειστών καθώς και για αίτημά τους να μην πληρωθούν οι μισθοί ενός ή δύο μηνών στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Διπλωματίας στο Deree. Η ίδια δήλωσε ότι οι δανειστές είχαν προτείνει να μην πληρωθούν μισθοί ενός ή δύο μηνών σε περίπτωση που η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστόστητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ήταν «Είναι ντροπή ακόμη και να το λέτε αυτό. Να μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις».

Η ίδια με νεότερη ανακοίνωση απο το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι «Οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Στην ομιλία της στο Deree η ίδια είχε κάνει λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά από τους εκπροσώπους των θεσμών. Σχετικά σε ό,τι αφορά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη επικεντρώθηκε στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα κάποιοι οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη πολύ νωρίτερα από το όριο συνταξιοδότησης.