ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/08/2015 14:09 EEST | Updated 25/08/2015 14:09 EEST

Κοντά σε κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στις εκλογές – Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής Παπανδρέου

Nick Paleologos / SOOC

Ενώ η κοινή κάθοδος ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι κοντά στην επικύρωση, με τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ να θεωρεί ότι απαιτείται συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου στο κόμμα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real, η Φώφη Γεννηματά ήταν ιδιαίτερα προσεκτική όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας ότι θα υπάρξει επικοινωνία.

«Δεν θέλω ούτε να προδικάσω, ούτε να προβλέψω. Θα υπάρξει επικοινωνία, όπως καταλαβαίνετε κα Μακρή πως εδώ υπάρχει μια διαφορά. Δεν είναι το ίδιο πράγμα να συζητούμε με κινήσεις και με Κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ για παράδειγμα στο χώρο αυτό τον ευρύτερο της Δημοκρατικής Παράταξης και το ίδιο να συζητάμε με ένα κομμάτι από τον ίδιο μας τον εαυτό».

Στόχος όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι η συσπείρωση του κόμματος προκειμένου να υπάρξει ένα τρίτος πόλος. «Έχουμε ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την επανασυσπείρωση του χώρου και την ανάδειξη ενός ισχυρού τρίτου πόλου, εναλλακτικού, που θα μπορέσει να δώσει βιώσιμη λύση μετά τις εκλογές. Γιατί αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών, πως θα κυβερνηθεί η χώρα με σταθερότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Αυτές μας οι προσπάθειες έχουν βρει απήχηση και ανταπόκριση, κυρίως στη βάση. Από κάτω ξεκινήσαμε. Γιατί αυτό ήταν το λάθος που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, εμείς απευθυνθήκαμε στη βάση. Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας ήταν η θετική αντίδραση και ανταπόκριση που υπήρχε χτες από το ΚΙΔΗΣΟ, θα υπάρξει επικοινωνία».