ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/02/2015 10:22 EET | Updated 10/02/2015 10:35 EET

Παρέμβαση Σημίτη από την Καρλσρούη ενόψει του Εurogroup

Pacific Press via Getty Images
ATHENS, GREECE - 2014/09/15: Former Prime Minister Kostas Simitis sits during the 'Democracy under pressure' forum, in Attalos arcade, an ancient area of old Athens. Many politicians of the Greek Government and the Greek political life attended the event. (Photo by Andreas Papakonstantinou/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τοποθετήθηκε ως προς την ερχόμενη συνεδρίαση του Eurogroup και τόνισε ότι αν η κυβέρνηση συνεχίσει την κόντρα με τους δανειστές, θα θέσει σε κίνδυνο την προοπτική της Ελλάδας

Σε ομιλία του στην Καρλσρούη της Γερμανίας, ο κ. Σημίτης επεσήμανε ότι στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη επικρατεί ευνοϊκό κλίμα για την Ελλάδα. Όπως ανέφερε, «ο διάλογος με την Ελλάδα θεωρείται επιβεβλημένος. Διάλογος, όμως, που αναμένεται να οδηγήσει στην οριστική λύση του ελληνικού προβλήματος. Θα συμβάλει έτσι στην ανάδειξη θεμάτων όπως η οικονομική στήριξη της ευρωπαϊκής περιφέρειας».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία, καθώς εάν «περιοριστεί σε αψιμαχίες για θέματα, όπως την αμφισβήτηση προηγούμενων υποχρεώσεων της, θα χάσει τη στήριξη που έχει κερδίσει και κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως μη συνεργάσιμη χώρα».

Ο κ. Σημίτης παρατήρησε ότι η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη στηρίζει αλλαγές πολιτικής στην Ένωση και περιμένει τη θετική συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης. Προειδοποίησε πάντως ότι κινδυνεύει να αλλάξει στάση, «αν η Ελλάδα ταυτιστεί με τις περιθωριακές κινήσεις διαμαρτυρίας στον ευρωπαϊκό χώρο».