ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/02/2015 05:00 EET | Updated 20/02/2015 05:52 EET

Aίτημα για σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών εξετάζει η ΝΔ

ASSOCIATED PRESS
Greece's former Prime Minister Antonis Samaras walks past Greece's Prime Minister Alexis Tsipras, left, during a parliament session before the conference vote in Athens, on Tuesday, Feb. 10, 2015. Greece's newly elected government was due to receive a vote of confidence from the newly-elected parliament late Tuesday, and his ministers insisted they would stick to their election pledges — halting major privatization plans and reversing austerity taxes demanded by bailout lenders.(AP Photo/P

Με συνεχείς συσκέψεις στα γραφεία της ΝΔ και επικοινωνίες με Ευρωπαίους παράγοντες του Λαϊκού Κόμματος παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα ο Αντώνης Σαμαράς, με το αίτημα για πιθανή σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών να παραμένει στο τραπέζι αναλόγως των εξελίξεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ από τις επαφές του έχει γίνει αποδέκτης αντιφατικών, αλλά κυρίως αρνητικών μηνυμάτων από αξιωματούχους των Βρυξελλών για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αφήνοντας ωστόσο να φανεί στους συνομιλητές του ότι θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από όλους για για αμοιβαία επωφελή λύση για την Ελλάδα.

Αν και παραμένει ο μόνος πολιτικός αρχηγός - τουλάχιστον της προηγούμενης κυβέρνησης - που δεν έχει επιδιώξει μια συνάντηση και ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό για το σημείο που βρίσκεται η συζήτηση με τους Ευρωπαίους εταίρους, το επιτελείο του εξετάζει το ενδεχόμενο, αναλόγως της εξέλιξης στο σημερινό Γιούρογκρουπ να θέσει επισήμως την αναγκαιότητα σύγκλισης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και να ενημερώσει σχετικά για αυτήν την πρωτοβουλία του σε μια κατ´ ιδίαν συνάντηση τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ενδεικτική του προβληματισμού που επικρατεί στη ΝΔ είναι και η ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος κ. Καραγκούνη και οι διατυπώσεις συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά που επιμένουν ότι η εθνική προσπάθεια θα πρέπει να έχει ως στόχο να δώσει ένα τέλος στην αβεβαιότητα, σε αντίθεση με την στάση που κρατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, που είχε ως μόνιμη επωδό του την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Δεν θα πρέπει ωστόσο να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να υπάρξει συντονισμένη κίνηση - έπειτα από σχετική συνεννόηση - της ηγεσίας της ΝΔ τόσο με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, όσο και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο προκείμενου η πρωτοβουλία ενημέρωσης του προέδρου της Δημοκρατίας για το αίτημα σύγκλισης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών να πάρει τα χαρακτηριστικά μια πολιτικής αναγκαιότητας.

Sponsored Post