ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/06/2015 09:38 EEST

Σταύρος Θεοδωράκης: Να γίνει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που πιστεύουν στη Δημοκρατία και την Ευρώπη

ASSOCIATED PRESS
This photo taken on Wednesday, Jan. 21, 2015 shows Stavros Theodorakis, 51, leader of the political party To Potami (The River) poses for the photographers in front of a kiosk of his party central Athens. Greece goes to the polls on Sunday, Jan. 25, 2015 in a snap general election as the country was showing tentative signs of emerging from a deep financial crisis that has disturbed the eurozone. The vote, held more than a year early, has once more raised the specter of Grexit _ a Greek exit from Europe’s joint currency. The sign reads in Greek: ' Third power, the strong third power that will protect the country', referring to some poll results that suggest Potami could get the third place in the upcoming elections. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που πιστεύουν στη Δημοκρατία και την Ευρώπη, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Δευτέρας, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, από το περιστύλιο της Βουλής, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τις εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων. Ο επικεφαλής του Ποταμιού διερωτήθηκε με ποια θέση θα πάει ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής και επεσήμανε την ανάγκη επίτευξης μιας συμφωνίας ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Νομίζω ότι το ερώτημα του ελληνικού λαού είναι σήμερα το πρωί ένα, με ποια θέση θα πάει ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής. Θα ακούσει τις φωνές της μαινάδας του Συντάγματος περί χρεοκοπίας; Θα ακούσει τις φωνές που βγαίνουν από το κόμμα του για επιστροφή στη δραχμή; Ή θα ακούσει κάποιους υπουργούς που δημιουργούν σενάρια τρόμου στην ελληνική κοινωνία, είναι κρατιστές και λένε ότι οι σύμμαχοι της Ελλάδας δεν είναι η Ευρώπη αλλά είναι το Ιράν, η Ρωσία και η Βενεζουέλα; Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αυτών που πιστεύουν στη Δημοκρατία και την Ευρώπη. Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει πραγματικά τον Αλέξη Τσίπρα, θα δυναμώσει τη φωνή της Ευρώπης, θα δυναμώσει τη φωνή μιας καλής συμφωνίας και θα βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση της Δευτέρας. Μένουμε Ευρώπη και θέλουμε μια συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όσο για τη συγκέντρωση της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας δήλωσε πως: «Παρά το φόβο του καιρού ήταν πολύ μεγάλη και ήταν και ένα μήνυμα σε αυτούς που μπερδεύουν τη μετριοπάθεια των ευρωπαϊστών με την ηττοπάθεια. Καλώ βέβαια όλους να μην καπηλεύονται αυτές τις συγκεντρώσεις. Ο ελληνικός λαός έχει δείξει σε πολλές στιγμές ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν απειλείται το μέλλον του».

Ενώ για τη στάση της Προέδρου της Βουλής υποστήριξε πώς: «Η κ. Κωνσταντοπούλου και το παρελθόν της δείχνει ότι δεν έχει καλή σχέση με τα δικαιώματα και θα την παρακαλούσαμε τουλάχιστον αυτές τις στιγμές να είναι λίγο προσεκτική. Δεν θέλω να επανέλθω στην προσωπική της στάση σε πολλά κρίσιμα ζητήματα αλλά να ξέρει ότι σε αυτόν τον τόπο όλοι γνωριζόμαστε. Ας είναι λοιπόν επιφυλακτική, ας είναι προσεκτική και μετά τη Δευτέρα θα τα ξαναπούμε μαζί της».

(Πηγή: Τοpotami.gr)

Sponsored Post