ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/04/2015 19:16 EEST

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.Στο τραπέζι του Brussels Group τα δημοσιονομικά

ASSOCIATED PRESS
Greek finance minister Yanis Varoufakis, left, speaks with his French counterpart Michel Sapin, right, during their meeting at the Economy Ministry in Paris, Sunday Feb. 1, 2015. Finance Minister Yanis Varoufakis, who had a tense meeting with Eurogroup leader Jeroen Dijsselbloem in Athens on Friday, has brought forward a trip to Paris, London and Rome to meet his counterparts. (AP Photo/Jacques Demarthon, Pool)

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Παρίσι των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας και των δανειστών της. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μάλιστα υπήρξε και δείπνο εργασίας της διαπραγματευτικής ομάδας.

Οι διαβουλεύσεις των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναμένεται να διαρκέσουν έως και τις παραμονές της συνεδρίασης του Eurogroup της 24ης Απριλίου, με στόχο την επίτευξη ουσιαστικής προόδου και σύγκλισης των θέσεων Αθήνας και θεσμών.

Η συνεδρίαση του Brussels Group πραγματοποιείται στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ ενώ από ελληνικής πλευράς στις διαβουλεύσεις συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Ν. Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη.

Στο μικροσκόπιο του Brussels Group μπαίνουν όλες οι θεματικές της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να αναζητηθεί - και κατ' επέκταση να βρεθεί - κοινό έδαφος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, στη βάση της αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας που επιδιώκει η Αθήνα.Η ελληνική πλευρά εκφράζει αισιοδοξία πως θα επιτευχθεί σύγκλιση με τους εταίρους, σύγκλιση η οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε συμφωνία.