ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/06/2015 12:06 EEST | Updated 09/06/2015 12:07 EEST

Επί ποδός πολέμου 22 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για συλλογικές συμβάσεις και κατώτατο μισθό

Sooc

Πίεση για να έρθει το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ) ασκούν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έστειλαν σχετική επιτροπή στον πρωθυπουργό. Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα προβάλλεται την ώρα που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά να σκληραίνει την στάση της και ότι οι ΣΣΕ θα θεωρηθούν μονομερής ενέργεια από τους δανειστές.

Οι 22 βουλευτές ζητούν να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Η επιστολή τους απευθύνεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Δημήτρη Στρατούλη και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

Την επιστολή υπογράφουν οι Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Βέττας, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κώστας Δελημήτρος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ζήσης Ζάννας, Χρυσούλα Κατσαβριά, Αγλαΐα Κυρίτση, Στάθης Λεουτσάκος, Ραχήλ Μακρή, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Νίκος Μιχαλάκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ουρσουζίδης, Σάκης Παπαδόπουλος, Θανάσης Πετράκος, Παύλος Πολάκης, Θανάσης Σκούμας, Ελένη Σωτηρίου, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Ελένη Ψαρρέα.