ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/08/2016 18:23 EEST | Updated 07/08/2016 07:18 EEST

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την επένδυση στο Ελληνικό και τα περί αρχαιολογικού χώρου

ASSOCIATED PRESS
FILE - This March 3, 2008 file air photo shows the old, decommissioned Athens airport in the southern district of Helleniko, part of which was used for Athens 2004 Olympic venues. Deputy Foreign Minister Spyros Kouvelis said Friday Sept. 24, 2010 that a preliminary investment agreement worth a potential $5 billion has been signed in New York between Greece and Qatar. Planned investments are expected to include partial development of the former airport, which successive Greek governments had pledged to turn into a park, as well as transport and tourism projects. (AP Photo/Thanassis Stavrakis, File)

Και ενώ το υπουργείο Πολιτισμού το βράδυ του Σαββάτου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επένδυση του Ελληνικού εξηγώντας ότι δεν κινδυνεύει, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε έναν μίνι - πόλεμο ανακοινώσεων.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» στο οποίο περιγραφόταν το περιεχόμενο της επιστολής της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού προς τα υπουργεία Οικονομικών, Άμυνας και Υποδομών και στην οποία γινόταν λόγος ότι πρόκειται να κινηθούν διαδικασίες ώστε η προς παραχώρηση έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό να οριοθετηθεί ως αρχαιολογικός χώρος. Γεγονός το οποίο περιέπλεξε το τοπίο σχετικά με την αξιοποίηση του πρωην αεροδρομίου. Λίγη ώρα αργότερα, το ΥΠΠΟ ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία η επένδυση δεν κινδυνέυει αφού για «περιοχές που πρόκειται να καλύψουν χωρικά σχέδια, όπως το σχέδιο χωρικής ανάπτυξης που προβλέπεται για την επένδυση του Ελληνικού, προηγείται η κήρυξη αρχαιολογικών χώρων, εφόσον υπάρχουν ανάλογα αρχαιολογικά δεδομένα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση»,

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε με ανακοίνωσή της τον πρωθυπουργό να πάρει θέση άμεσα υπογραμμίζοντας ότι η επένδυση του Ελληνικού και μαζί με αυτήν χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα. Αιτία - σημείωσε η ΝΔ - είναι η πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει - «με ακατανόητη καθυστέρηση» - ως αρχαιολογικό χώρο σχεδόν ολόκληρη την έκταση του Ελληνικού.

«Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση παράγει αδιέξοδα. Τα, τουλάχιστον, περίεργα μπρος - πίσω στο ζωτικό για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας τομέα των επενδύσεων, έχουν ως πρώτο θύμα τους τις θέσεις απασχόλησης που εναγώνια περιμένουν οι άνεργοι συμπολίτες μας», επεσήμανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνοντας πως κάθε φορά που δρομολογείται κάποια σοβαρή επένδυση στη χώρα, υπαρκτές ή τεχνητές ενδοκυβερνητικές διαμάχες και δυσλειτουργίες, τη δυναμιτίζουν.

«Το Ελληνικό κινδυνεύει να γίνει ένα ακόμα θύμα αυτής της νοσηρής κατάστασης. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση», κατέληγε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Από την πλευρά του το Μαξίμου μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη διαμήνυσε ότι «ο μόνος που βρίσκεται (ξανά) σε αδιέξοδο είναι εκείνος που γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ».

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα της κ. Γεροβασίλη απαντά με ανάρτησή του στο Twitter ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης. Ειδικότερα, απευθυνόμενος στην κ. Γεροβασίλη τονίζει πως η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι αδιέξοδη και φτωχοποιεί την κοινωνία.

«Κόβετε μισθούς, συντάξεις, ΕΚΑΣ, και δεν ζητάτε ούτε μία συγγνώμη» τονίζει ο κ. Λαζαρίδης ζητώντας από την κυβερνητική εκπρόσωπο να απαντήσει αν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπουν τις επενδύσεις.

«Αν τις πιστεύει, που πολύ αμφιβάλλω ο Αλέξης Τσίπρας» καταλήγει ο κ. Λαζαρίδης.

Sponsored Post