ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/08/2015 03:49 EEST | Updated 25/08/2015 03:50 EEST

Aποφασίζουν οι «53». Εν αναμονή συμπόρευσης Κωνσταντοπούλου με τη Λαϊκή Ενότητα

Eurokinissi

Σήμερα Tρίτη θα αποφασίσουν τα επόμενα (εντός ή εκτός ΣΥΡΙΖΑ) βήματά τους τα στελέχη των «53» που διαφώνησαν με την επιλογή των εκλογών. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει ένα κύμα «αποστράτευσης» στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Με την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων θα έχει αποσαφηνιστεί πλήρως η πολιτική εικόνα του κόμματος.

Το Σάββατο, σύμφωνα με πηγές, η Ζ. Κωνσταντοπούλου φέρεται ότι θα ανακοινώσει την πολιτική της συμπόρευση ως συνεργαζόμενη με την Λαϊκή Ενότητα, ενώ τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές.

Παράλληλα η ΛΑΕ σύντομα θα αποκτήσει και ευρωβουλευτή καθώς ο Νίκος Χουντής θα ενταχθεί και επίσημα.

Οι «53», που ανήκαν έως τώρα στην πλειοψηφία ουσιαστικά έχουν μοιραστεί σε 4 απόψεις

  • -να μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχοντας κανονικά στα ψηφοδέλτια και δίνοντας την πολιτική μάχη. Την άποψη αυτή εκφράζουν πολλά στελέχη, ανάμεσα στα οποία ο Ευκλ. Τσακαλώτος και αρκετοί υπουργοί.
  • -να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μην είναι υποψήφιοι. Την άποψη αυτή ουσιαστικά εξέφρασε ο Τ. Κορωνάκης στο κείμενο της παραίτησής του, ενώ σε αυτή την γραμμή φέρονται να κινούνται η Ηρ. Διώτη και οι Θ. Δρίτσας και Τ. Χριστοδουλοπούλου.
  • -να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • -να μετακινηθούν στην Λαϊκή Ενότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μειοψηφία των στελεχών προκρίνουν αυτή την εκδοχή.

Παράλληλα αναμένεται η πολιτική πρωτοβουλία της Ζ. Κωνσταντοπούλου, η οποία θα ανακοινωθεί μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης, δηλαδή μετά την Παρασκευή. Την πρόεδρο της Βουλής θα ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές, που ορισμένοι εκτιμούν ότι θα πλησιάσουν τους 15. Ορισμένοι από τους βουλευτές αυτούς βρίσκονται ήδη στην Λαϊκή Ενότητα, στην οποία εντάχθηκαν προκειμένου να την καταστήσουν τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη και να λάβει την διερευνητική εντολή.