ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/08/2015 15:14 EEST | Updated 21/08/2015 15:16 EEST

Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση με Μεϊμαράκη: Πρέπει να γίνουν το συντομότερο εκλογές – Δεν κατανοώ τη συνάντηση Μεϊμαράκη – Κωνσταντοπούλο

Menelaos Myrillas / SOOC

Εκλογές το συντομότερο δυνατό -δεδομένων των συνθηκών- θέλει το Ποτάμι, κάτι που κατέστη σαφές κατά τη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

«Υπάρχουν πράγματα που συμφωνούμε και που διαφωνούμε», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος από τη συνάντηση.

«Είναι κοινή πεποίθηση και των δύο ότι μπορούσαμε να αποφύγουμε τις εκλογές» σημείωσε, ωστόσο, συμπλήρωσε πως «όπως έχουν έρθει τα πράγματα θεωρούμε ότι είναι απίθανο να υπάρξει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή».

«Είμαι υπέρ του να γίνουν το συντομότερο δυνατόν οι εκλογές, σεβόμενοι ωστόσο τις συνταγματικές διαδικασίες» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης.

Σε ερώτηση για το εάν θα συμμετάσχει το Ποτάμι σε κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές, τόνισε ότι η πεποίθηση του Ποταμιού είναι ότι είναι επιβεβλημένο να υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες. «Τα προβλήματα δεν μπορεί να τα λύσει το 30%, πρέπει να τα λύσει το 55%», υποστήριξε.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωής Κωσταντοπούλου, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι δεν την κατανοεί.

Το Σάββατο ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Sponsored Post