ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/03/2015 19:45 EET | Updated 17/03/2015 19:46 EET

Can't buy me love λέει ο Βαρουφάκης σε Ιταλίδα δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν η Ελλάδα ζητά χρήματα

Sooc

Η Ελλάδα συνεχίζει να ζητά χρήματα; Αυτή ήταν μία από τις πρώτες ερωτήσεις που δέχτηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης στη συνέντευξη του από το ιταλικό κανάλι La 7. Απάντησε παραπέμποντας στο Can't buy me love των Beatles.

«Δεν συνεχίζω να ζητώ χρήματα. Ζητώ μια πιο ορθολογική αναβάθμιση του μακροοικονομικού προγράμματος όλης της Ευρώπης και ιδίως της Ελλάδας. Τα χρήματα, ασφαλώς, είναι μέρος του αιτήματος αυτού, αλλά δεν είναι το παν. Όπως τραγουδούσαν οι Μπιτλς "το χρήμα δεν μπορεί να μου αγοράσει την αγάπη"».

«Για την ευρωπαϊκή κρίση ευθύνεται η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης. Δεν φταίνε ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι χώρες, ούτε οι θεσμοί. Σχεδιάστηκε με λάθος τρόπο η Ευρωζώνη, αλλά τώρα ξαναρχίσαμε να την σχεδιάζουμε με σωστό τρόπο», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς σχετικά με την οικονομική κρίση της Γηραιάς Ηπείρου, κατά την παρουσία του στο οικονομικό Φόρουμ του Κόμο.

Η δημοσιογράφος της εκπομπής δεν παρέλειψε να τον ρωτήσει ποιος είναι ο ... Ιταλός Βαρουφάκης. Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών απάντησε ομολογουμένως λίγο ξενέρωτα: «Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Δεν υπάρχουν αντίγραφα κανενός», είπε.