ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/04/2015 18:56 EEST | Updated 29/04/2015 19:06 EEST

Βίντεο από τον προπηλακισμό του Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

Βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ.

Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει βγει από το εστιατόριο, όπου ήδη έχει δεχτεί την πρώτη επίθεση, και συνομιλεί με τα περίπου τριάντα άτομα που του επιτέθηκαν. «Είσαι πολιτικός και δεν σε πιστεύουμε», «δεν θα ξανακατέβεις στα Εξάρχεια», «φύγε από εδώ και μην ξαναγυρίσεις», «να πηγαίνεις εκεί που πηγαίνουν οι συνάδελφοί σου» είναι μερικά από όσα του φώναζαν.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε όσους του επιτέθηκαν ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο με την σύζυγό του, «θυμωμένα παιδιά».

«Ήταν παιδιά 18-28 ετών. Είναι παιδιά θυμωμένα, νιώθουν την περιοχή δική τους, δεν θέλουν εκεί πολιτικούς. Δεν υπάρχει όμως άβατο!», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε πως θα εξακολουθήσει να πηγαίνει στα Εξάρχεια. «Εγώ, πάντως, θα ξαναπάω. Εγώ έρχομαι στα Εξάρχεια 30 χρόνια και θα συνεχίσω να πηγαίνω, είμαι Εξαρχιώτης», πρόσθεσε.