ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/04/2016 08:48 EEST | Updated 27/04/2016 08:49 EEST

To Hotel California του Βαρουφάκη κατά του Brexit

Sooc

Μπορείς να κάνεις "check out" αλλά δεν μπορείς να φύγεις. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας και επικεφαλής του DiEM25, είχε αναφέρει τα παραπάνω εν έτει 2015 για ένα ενδεχόμενο, τότε, Grexit.

Σήμερα, το Grexit γίνεται... Brexit, με το βρετανικό δημοψήφισμα να έρχεται το καλοκαίρι. Όπως είναι γνωστό, ο Γ. Βαρουφάκης είναι σύμβουλος των Εργατικών και του Κόρμπιν, η θέση των οποίων είναι υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης, εμφανίζεται σε βίντεο του businessinsider στο οποίο εξηγεί γιατί η Βρετανία πρέπει να ψηφίσει κατά της εξόδου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν η Βρετανία βγει, η αποδυνάμωση και η οικονομική απομόνωση της, είναι δεδομένες.

Απευθυνόμενος στους Βρετανούς, ο πρώην υπ. Οικ., λέει: "Μπορείτε να ψηφίσετε για να βγείτε, αλλά θα είστε ακόμη μέρος της ενιαίας αγοράς. Σαν μέρος της ενιαίας αγοράς εκχωρείτε και την κυριαρχία σας. Άπαξ και δεν μπορείτε να πάρετε την κυριαρχία σας πίσω, μείνετε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί μας. Ας παλέψουμε μαζί. Κάνω εκστρατεία στη Βρετανία, για να μείνει η χώρα στην Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδυναμώνεται. Η αποδυνάμωσή της θα δημιουργήσει τρομερές συνθήκες απόπληθωρισμού στην Ευρώπη. Η Βρετανία δεν θα μπορέσει να το αποφύγει αυτό, ακόμη κι αν βγει επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεπώς, τη χρειαζόμαστε μέσα, για να το αυτό εμποδίσουμε να συμβεί, μαζί. Βγείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα παραχωρήσετε την κυριαρχία σας σε ένα εξωγήινο σώμα στις Βρυξέλλες, κάτι που δεν είναι πολύ έξυπνη κίνηση".

Σε πρόσφατη ομιλία του στο Λονδίνο άλλωστε, ο Γ. Βαρουφάκης έλεγε πως με "ενδεχόμενο Brexit θα καταρρεύσει ολόκληρο το οικοδόμημα της Ε.Ε. και θα πέσει στα χέρια ακροδεξιών και ξενοφοβικών, σε ένα σενάριο που θα έμοιαζε με μεταμοντέρνα δεκαετία του 1930".

ΠΗΓΗ: News247