Σε ...βέρτιγκο το πολιτικό σκηνικό. Βουλή σε ρόλο δικαστηρίου

Σε ...βέρτιγκο το πολιτικό σκηνικό. Βουλή σε ρόλο δικαστηρίου
sooc

Η λέξη «συναίνεση» αποτελεί προ πολλού παρελθόν, περίπου έχει ποινικοποιηθεί και οποίος την χρησιμοποιεί στο καθημερινό του λεξιλόγιο το κάνει μάλλον με περιεκτική διάθεση ή για να καυτηριάσει τον αντίπαλο του.

Η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό θυμίζει περισσότερο ενα απέραντο «φρενοκομείο» - για να χρησιμοποιήσω την ιστορική φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή - και το Κοινοβούλιο αντί της χάραξης και παραγωγής πολιτικής, εξελίσσεται μέρα με τη μέρα σε ένα ατελείωτο «δικαστήριο» με την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας να θυμίζει «Πρωτοδικείο» και τα έδρανα της Ολομέλειας αίθουσα της ...Ευελπίδων!

Και όλα αυτά πριν καλά συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την τελευταία φορά όπου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κάθισαν στο ίδιο τραπέζι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αναζητήσουν έναν κοινό βηματισμό στα μείζονα εθνικά θέματα με αιχμή το προσφυγικό.

Για την κυβέρνηση το σκηνικό είναι εκ των πραγμάτων ασφυκτικά πιεστικό.

Προσφυγικό, τρόικα, καταγγελίες για διαπλοκή στη δικαιοσύνη, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, με τον Πρωθυπουργό να αναζητά διέξοδο σε πολλαπλά μέτωπα, αλλά κυρίως να επιδιώκει την πολιτική πρωτοβουλία των κινήσεων.

Η επιλογή του να ζητήσει προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά στη δικαιοσύνη, την ώρα που ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβούλιο Ντόναλντ Τουσκ ευχαριστούσε τις χώρες που έκλεισαν τα σύνορα τους, ήταν αρκετή για να ανάψει μια νέα φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με την αξιωματική αντιπολίτευση να βάζει ξανά θέμα αξιοπιστίας του Πρωθυπουργού.

Κυβέρνηση και ΝΔ μπαίνουν σε ένα «επικίνδυνο» παιχνίδι με αβέβαιο αποτέλεσμα ανοίγοντας παράλληλα μέτωπα την ώρα που στα βόρεια σύνορα μας η Ευρώπη αποδίδεται σε έναν ιδιότυπο πλειστηριασμό ανθρωπισμού και ευθυνών για το προσφυγικό ρεύμα.

«Καλοδεχούμενη η προ ημερησίας, άλλα ο Πρωθυπουργός θα είναι απολογούμενος» ήταν η απάντηση της ΝΔ στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για τον όρο ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά, την ίδια στιγμή που η πρωθυπουργική κίνηση φαίνεται να αποτελεί επιλογή τακτικής, από τη στιγμή που το πρόσωπο του νυν αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου - πρώην εισαγγελέας και πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβερνήσεως Καραμανλή - προκαλεί ήδη τριγμούς στο εσωτερικό της ΝΔ μεταξύ των λεγόμενων «προεδρικών» και «Καραμανλικών».

Δημοφιλή