ΠΟΛΙΤΙΚΗ
26/05/2019 19:43 EEST

Πολλά τα χαμόγελα στην Πειραιώς από τη διαφαινόμενη νίκη της ΝΔ

Για την ώρα κρατάνε όλοι στην Πειραιώς χαμηλούς τόνους.

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Με μέση τιμή διαφοράς τις 6 με 7 μονάδες, τα exit polls «δείχνουν» καθαρή νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση των exit polls έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση στην Πειραιώς καθώς – όπως λένε τα στελέχη της- δεν αμφισβητείται η νίκη της ΝΔ. Ακόμα και αν ισχύσουν οι πιο χαμηλές προβλέψεις για την επίδοση της ΝΔ και ταυτόχρονα οι υψηλότερες για τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται βέβαιη η εκλογική νίκη της Πειραιώς.

Στελέχη του κόμματος τόνιζαν βέβαια ότι θα πρέπει να περιμένουν όλοι τα τελικά αποτελέσματα και τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ για την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων. Και αυτό γιατί είναι άλλο να σημειωθεί μία εκλογική νίκη με 4 μονάδες διαφορά και τελείως διαφορετική θα είναι η εικόνα αν η διαφορά κυμανθεί –για παράδειγμα- στις 8 μονάδες.

Γι αυτό και για την ώρα κρατάνε όλοι στην Πειραιώς χαμηλούς τόνους. Αυτό αποτυπώνεται και από τις πρώτες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ στα τηλεοπτικά πάνελ που επιλέγουν να τονίζουν την πρωτιά του κόμματος χωρίς να στέκονται –τουλάχιστον ακόμη- στο θέμα της διαφοράς. «Οι πολίτες είπαν όχι στον ΣΥΡΙΖΑ», είναι μία θέση που κυριαρχεί στις πρώτες τηλεοπτικές τοποθετήσεις των πρωτοκλασάτων του κόμματος.

Από νωρίς το απόγευμα πάντως επικρατούσε κλιμα αισιοδοξίας στην Πειραιώς, ενώ στις 18.30 που έφτασε στα γραφεία του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Μαρέβα, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από στελέχη και υπαλλήλους που τον περίμεναν στην είσοδο. Εμφανίστηκε ευδιάθετος και χαμογελαστός, δεν έκανε δηλώσεις και αρκέστηκε σε θερμές χειραψίες με τους στενούς του συνεργάτες. Δεν έλειψαν και τα προγνωστικά από τα στελέχη του κόμματς όση ώρα ανέμεναν τον πρόεδρο. «Μεταξύ 7 με 8 μονάδες θα κυμανθεί η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ», ακουγόταν έντονα από διάφορα πηγαδάκια.

Αυτό που δεν κρύβουν στις μεταξύ τους συζητήσεις και στα πηγαδάκια με τους δημοσιογράφους, είναι την αισιοδοξία τους ότι η νίκη της ΝΔ θα είναι με τέτοιο εύρος που θα προκαλέσει άμεσες πολιτικές εξελίξεις.

 

Sponsored Post