ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/06/2015 04:00 EEST | Updated 15/06/2015 04:01 EEST

Δήλωση Τσίπρα: «Δεν θα θάψουμε τη Δημοκρατία» και μην εκλαμβάνετε την ειλικρινή μας διάθεση για λύση ως αδυναμία

Sooc

Σε μια ηχηρή όσο και δραματικών τόνων παρέμβαση, προέβη ο πρωθυπουργός λίγες ώρες μετά το νέο διαπραγματευτικό θρίλερ της Κυριακής. Ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κάνει ανοιχτά λόγο για πολιτικές σκοπιμότητας που οδήγησαν στο ναυάγιο των συνομιλιών στις Βρυξέλλες, τονίζει πως στόχος της Αθήνας είναι η επίτευξη συμφωνίας την οποία όπως τονίζει, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να την αγνοήσει, εννοώντας φυσικά να αγνοήσει τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει υποκύπτοντας στις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού:

«Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια. Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις.

Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στον ρεαλισμό. Αν όμως κάποιοι εκλαμβάνουν ως αδυναμία την ειλικρινή μας επιθυμία για λύση και τα βήματα που έχουμε κάνει για να καλύψουμε τις διαφορές, ας αναλογιστούν:

Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων.

Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού, αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής εμμονής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».

Sponsored Post