«Pony Painting» σε παιδικά πάρτι: Η νέα τάση που προκαλεί αντιδράσεις

«Pony Painting» σε παιδικά πάρτι: Η νέα τάση που προκαλεί αντιδράσεις
Facebook

Τα τελευταία χρόνια οι διοργανώσεις παιδικών πάρτι στα οποία τα παιδιά ζωγραφίζουν τα πόνυ έχουν γίνει μόδα στη Μεγάλη Βρετανία. Φρένο σε αυτό το ειδεχθές φαινόμενο σκέφτηκε να βάλει η ακτιβίστρια Sophie Tamlinson, η οποία με αφορμή την ανάρτηση του φίλου της Joe Callister στο Facebook στις 6 Αυγούστου δημιούργησε λίστα υπογραφών, ώστε να δοθεί τέλος σε αυτή την «ενοχλητική τρέλα». Μέσα σε τέσσερις μέρες έχουν μαζευτεί πάνω από 20.000 υπογραφές για τη διακοπή τους. Ωστόσο κάποιοι διαφωνούν.

Ειδικότερα, ο Joe Callister έγραψε στο Facebook: «Το Pony Painting μας διδάσκει να κακομεταχειριζόμαστε τα ζώα. Μας διδάσκει ότι αν ο άνθρωπος-ζώο γίνεται χαρούμενος με αυτό, τότε μπορούμε να αμελούμε την ευτυχία των υπόλοιπων ζώων. Είναι αηδιαστικό, ασεβές και άδικο». Η ανάρτηση κοινοποιήθηκε πάνω από 1.000 φορές, ενώ τα σχόλια ξεπέρασαν τα 2.000.

Η ομάδα δικαιωμάτων για τα ζώα PETA UK ανέφερε ότι οι γονείς πρέπει να θυμούνται ότι τα πόνυ και τα άλογα δεν είναι «υποστηρικτές των πάρτι» επισημαίνοντας ότι αποτελεί μια αποτρόπαια διαδεδομένη μόδα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στον αντίποδα ωστόσο βρίσκεται η CEO της εταιρείας που πουλά καλλωπιστικά προϊόντα ειδικά για άλογα, Michelle Inch, η οποία διευκρινίζει ότι τα χρώματα είναι φτιαγμένα από αλάτι και άμυλο καλαμποκιού και δεν εμπεριέχουν τίποτα που να μη βρίσκεται στις τροφές των αλόγων. «Όλα αυτά τα χρόνια δεν προκλήθηκε καμία αλλεργική αντίδραση στα άλογα», διασαφηνίζει.

Προς επίρρωση της Michelle, η Helen Preece, ιδιοκτήτρια της εταιρείας «Happy Equine», που διοργανώνει αυτά τα πάρτι θεωρεί λυπηρό το γεγονός ότι οι άνθρωποι ασχολούνται με αυτό το θέμα, ενώ υπάρχουν αμέτρητα περιστατικά κακοποίησης ζώων καθημερινά.

«Και η αστυνομία ζωγραφίζει τα άλογά της, και οι κτηνοτρόφοι τα πρόβατά τους, οπότε πρέπει να το σταματήσουν κι εκείνοι» συμπληρώνει η Michelle, που εξομολογείται πως έχει δεχτεί επιθέσεις από τους ακτιβιστές.

Η συζήτηση φαίνεται πως θα λάβει νέες διαστάσεις στο άμεσο μέλλον.

Πάντως, και στην Ελλάδα έχουν υπάρξει παρόμοια περιστατικά. Να σημειωθεί, ότι τον Οκτώβριο του 2017 σε παιδικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη, δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ζωγραφίσουν πάνω σε άλογο. Οι ζωόφιλοι τότε είχαν κινηθεί νομικά.

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στη βρετανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.

Δημοφιλή