ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/09/2019 19:23 EEST | Updated 18/09/2019 21:42 EEST

Πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή της η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει μπει στο τελικό στάδιο.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, στο μνημείο του γιου της. 

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Killah P – γνωστός σε όλους Παύλος Φύσσα – από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά, η ελληνική Δικαιοσύνη έχει αποδειχθεί κατώτερων των περιστάσεων και έχει ολιγωρήσει.

Ολοκληρώθηκε η μαζική αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 6 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην λεωφόρο Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη), μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας, μπροστά από το δημοτικό θέατρο του Πειραιά, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, όταν ομάδες αγνώστων πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών. Παράλληλα σημειώθηκαν μικροφθορές σε λίγα καταστήματα επί της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησαν στην πλατεία Νίκης ( Ζαρντέν) εργατικά σωματεία και φορείς που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Sponsored Post