ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/08/2019 13:01 EEST | Updated 21/08/2019 13:21 EEST

Πόρος: Στο μικροσκόπιο των αρχών το «μαύρο» κουτί του μοιραίου ελικοπτέρου

Τι δείχνουν οι έρευνες μέχρι στιγμής για τα αίτια της τραγωδίας.

HuffPost Greece

Το «μαύρο» κουτί του ελικοπτέρου που έπεσε την Τρίτη στον Πόρο, οδηγώντας στο θάνατο τους τρεις επιβαίνοντες σε αυτό, θα μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, προκειμένου να διαλευκανθεί εάν υπήρξε μηχανική βλάβη ή όχι πριν από την πρόσκρουση στα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

HuffPost Greece

Οπως προκύπτει από την έρευνα αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες, το ελικόπτερο δεν πήρε το απαιτούμενο ύψος μετά την απογείωση, γεγονός που οφείλεται είτε σε επιλογή του χειριστή λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή είτε σε κάποια απρόοπτη βλάβη.

HuffPost Greece
HuffPost Greece

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο δήμος Τροιζηνίας και ο δήμος Πόρου έχουν επισημάνει το πρόβλημα της ύπαρξης εναέριων καλωδίων που τροφοδοτούν με ρεύμα το νησί και τα οποία θα έπρεπε να είναι υποθαλάσσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η επόμενη μέρα στον Πόρο: Ερευνώντας τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Ενα άλλο μεγάλο θέμα που ανακύπτει είναι το ελικοδρόμιο από το οποίο απογειώθηκε το Augusta 109, με τον δήμαρχο Τροιζηνίας, Κώστα Καραγιάννη, να αναφέρει πως ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι αδειοδοτημένος, παρόλο που χρησιμοποιείται από εταιρείες που διαθέτουν αεροταξί.

Η πρόσκρουση του ελικοπτέρου προκάλεσε μπλακ αουτ, με τους κατοίκους του νησιού να περνούν το βράδυ της Τρίτης χωρίς ρεύμα ενώ από τις πρώτες ώρες στον Πόρο έφτασαν γεννήτριες του στρατού προκειμένου να επανέλθει η ηλεκτροδότηση εώς ότου αποκατασταθεί η βλάβη.

HuffPost Greece

Το πρωί της Τετάρτης στον Πόρο έφτασε και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για το θέμα της ηλεκτροδότησης.

Sponsoed post