Πώς χάλασε η φιλία δυο κοριτσιών επειδή έκαναν ίδιες αναρτήσεις στο Instagram

Το «War of the Walls» δείχνει τη μάχη των influencers

H Rosie αγόρασε πρώτη τα λευκά γυαλιά ηλίου, αλλά η Jenn ήταν εκείνη που πόζαρε πρώτη δίπλα στον ροζ τοίχο. Στην αρχή όλοι νόμιζαν ότι η Rosie φόρεσε το κόκκινο/ροζ φόρεμα πριν τη Jenn αλλά στη συνέχεια κάποιος ανακάλυψε ότι η Jenn ανήρτησε πρώτη μια φωτογραφία φορώντας το φόρεμα, στις 26 Δεκεμβρίου 2016.

Αυτές οι διαφοροποιήσεις είναι σημαντικές, καθώς θα νόμιζε κανείς ότι οι αναρτήσεις φωτογραφιών στους λογαριασμούς των Rosie Clayton και Jennifer Lake στο Instagram που ποζάρουν μπροστά από χρωματιστούς τοίχους είναι ίδιες, σύμφωνα με το New Statesman. Οι δυο φίλες από το Σικάγο και φαν της μόδας, αντιγράφουν -όπως είναι ολοφάνερο- η μια την άλλη, τόσο στο περιεχόμενο της εικόνας όσο και στην επιλογή ρούχων.

Η αληθινή διαμάχη ανάμεσα στις δυο φίλες ξεκίνησε όταν τον η Jenn έγραψε με νόημα κάτω από φωτογραφία: «Όταν κάποιος σε αντιγράφει, ένα μικρό κομμάτι της δημιουργικής σου ψυχής πεθαίνει μέσα σου». Παρόλο που δεν αναφέρει το όνομα του «αντιγραφέα», μια τοπική ιστοσελίδα πυροδότησε τις φήμες ότι η fashion guru αναφέρεται στη φίλη της Rosie.

A post shared by Jenn Lake (@jenniferlake) on

«Δεν θα επιτρέψω λανθασμένες και χαιρέκακες κατηγορίες να καταστρέψουν ό,τι έχτισα τόσο σκληρά όλα αυτά τα χρόνια», απάντησε η Rosie, δυο εβδομάδες μετά τις κατηγορίες. «Μελετάω και σχεδιάζω το περιεχόμενο των εικόνων μου πολύ καιρό πριν, περίπου 30-120 μέρες ώστε να δημιουργήσω μια πολύχρωμη ιστορία με συνοχή. Συνεπώς οι αναρτήσεις σπάνια δημοσιεύονται την ίδια εβδομάδα με τις live αναρτήσεις στο κανάλι μου», εξηγεί.

Έκτοτε, η διαμάχη των δυο κοριτσιών έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις ώστε να αναφέρονται σε έντυπα όπως Elle, Mail Online, The Independent και Harper’s Bazaar και οι δύο έχουν αποκτήσει πολλούς περισσότερους followers.

Αντιγράφει η μια την άλλη; Τα συμπεράσματα δικά σας - αλλά η αυξανόμενη φήμη τους είναι όλη δική τους.

Πηγή: New Statesman