ΔΙΕΘΝΕΣ
15/11/2018 17:47 EET | Updated 15/11/2018 18:58 EET

Eπίμονες γάτες προσπαθούν εδώ και 2 χρόνια να μπούν σε ένα Μουσείο - και το έκαναν διάσημο

Δεν είναι απλώς οι μασκότ του μουσείου. Είναι ο λόγος που το μουσείο έγινε γνωστό.

Κάθε μέρα, εδώ και δύο χρόνια, δύο γατούλες προσπαθούν να μπουν μέσα σε ένα μουσείο τέχνης στην Ιαπωνία. Κάθε μέρα, εδώ και δύο χρόνια, ο φρουρός αποτρέπει ευγενικά την είσοδο στις γατούλες. Εδώ και λίγο καιρό, ο κόκκινος και ο μαύρος γάτος, έχουν γίνει viral λόγω της επιμονής τους.

Ο μαύρος γάτος, ονόματι Κεν Τσαν, έκανε την πρώτη του απόπειρα εισόδου στο μουσείο της πόλης Ονομίτσι το καλοκαίρι του 2016, όταν παρουσιαζόταν μία έκθεση με φωτογραφίες γάτων. Αυτή η πρώτη επίσκεψη, είχε κυκλοφορήσει στα social media από τον λογαριασμό του μουσείου:

«Υποθέτω ότι ο Κεν Τσαν είχε κοιτάξει από το τζάμι και είχε δει ότι εκθέταμε φωτογραφίες γατιών, αναγνώρισε ότι πρόκειται για το είδος του και μάλλον θέλησε να μπει μέσα για να δει τις φωτογραφίες από κοντά. Από τότε έρχεται καθημερινά» λέει στον Guardian ο υπεύθυνος του μουσείου. 

 

Twitter

 

Λίγο καιρό αργότερα, τον Κεν Τσαν άρχισε να συνοδεύει στις βόλτες του στο μουσείο τέχνης ένας κόκκινος γάτος, ο Γκο Τσαν. Και οι δύο γάτες έχουν αναπτύξει μια φιλική σχέση με τον φρουρό, γιατί αν και δεν τις αφήνει να μπουν, τις χαϊδεύει και τις διώχνει φιλικά.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των επίμονων γατιών να περιμένουν να μπουν από τη συρόμενη είσοδο του μουσείου έχουν γίνει viral. 

Το μουσείο, που έχει περισσότερους από 45.000 followers στο Twitter, λάνσαρε πρόσφατα μια σειρά σουβενίρ με τις δύο γάτες και προσπαθεί να ανταπεξέλθει με την αυξανόμενη κίνηση επισκεπτών.

 Η απήχηση που έχουν οι δύο γατούλες είναι προφανής: στον λογαριασμό του μουσείου στο twitter, κανείς δεν ασχολείται με τα εκθέματα. Δεν υπάρχουν αναρτήσεις για τις εκθέσεις τέχνης που φιλοξενούνται. Οι χειριστές όλη μέρα φωτογραφίζουν τις γατούλες, τις οποίες ακολουθούν στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα. Ο Γκο Τσαν ανάσκελα, ο Κεν Τσαν πορτρέτο και τούμπαλιν.

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος του μουσείου Ονομίτσι, οι γάτες δεν διατρέχουν κίνδυνο από αυτοκίνητα, καθώς το μουσείο βρίσκεται μέσα σε πάρκο και οι καθημερινές τους βόλτες σε αυτό είναι ανέμελες και ακίνδυνες.

Το στοίχημα είναι πότε επιτέλους θα τις αφήσουν να μπουν μέσα. Ως τότε, το διαδίκτυο θα διασκεδάζει με τις περιπέτειές τους.

Sponsored Post