ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/05/2021 12:53 EEST

Πώς η σύλληψη 36χρονου στον Έβρο σχετίζεται με τα Γλυκά Νερά

Η βιαιότητα που επέδειξαν αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό στον τρόπο δράσης.

Eurokinissi

Τα στοιχεία των εμπλέκουν με ληστεία στο Πικέρμι, στις αρχές του περασμένου Μαρτίου. Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα επιχείρησε να φύγει από τη χώρα, μέσω Έβρου, αλλά έγινε αντιληπτός και συνελήφθη. Η σύλληψή του «χτύπησε συναγερμός» στην Ασφάλεια Αττικής, για δύο λόγους.

Έχουν στα χέρια τους τον δράστη μίας ληστρικής επιδρομής με θύματα έναν 93χρονο, την κατάκοιτη σύζυγό του και την οικιακή βοηθό τους. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η ληστεία του Πικερμίου είχε μπει στο κάδρο των ερευνών για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά. 

Όπως αναφέρουν αρμόδιες αστυνομικές πηγές τα δύο περιστατικά, Πικερμίου και Γλυκών Νερών, έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά στον τρόπο δράσης, με τη βιαιότητα που επέδειξαν οι δράστες, όμως, να είναι το πιο σημαντικό.

Ο 36χρονος, υπήκοος Γεωργίας, τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί στα στελέχη του Τμήματος Ληστειών, προκειμένου να εξεταστεί. Εάν προκύψουν στοιχεία, που να τον εμπλέκουν με την δολοφονία της 20χρονης, τότε θα τον αναλάβουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών.

Η ληστεία στο Πικέρμι

Οι πέντε κακοποιοί είχαν εισβάλει στη μονοκατοικία του Πικερμίου από παράθυρο, χρησιμοποιώντας μία σκάλα. Χτύπησαν άγρια τον 93χρονο ιδιοκτήτη, προκειμένου να τους αποκαλύψει πού είχε κρύψει τις οικονομίες του. Άρπαξαν ό,τι πολύτιμο βρήκαν και εξαφανίστηκαν, αφού πρώτα έδεσαν τον 93χρονο και την οικιακή βοηθό του.