ΔΙΕΘΝΕΣ
27/09/2018 13:04 EEST | Updated 27/09/2018 13:38 EEST

Πώς ένα tablet «σκότωσε» παιδί σε τροχαίο στην Ισπανία

shapecharge via Getty Images

Ο θάνατος ενός κοριτσιού που χτυπήθηκε από το tablet που κρατούσε στα χέρια της κατά τη διάρκεια ενός αυτοκινητιστικού δυστυχήματος στην Ισπανία εγείρει ερωτηματικά για το πόσο ασφαλής είναι η χρήση ανάλογων συσκευών ενώ το όχημα βρίσκεται εν κινήσει.

Το κορίτσι ήταν τριών ετών ενώ σκοτώθηκε αφότου στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η μητέρα της προσέκρουσε ένα σχολικό λεωφορείο.

Οργανώσεις που ασχολούνται με τα θέματα οδικής ασφάλειας τονίζουν πως η τραγωδία ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστη. Το δυστύχημα έλαβε χώρα στην πόλη Βιλανόβα ντε Αρούσα που βρίσκεται βορειοδυτικά της Ισπανίας.

Το όνομα του παιδιού δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ωστόσο όπως έχει γίνει γνωστό ήταν εγγονή ενός γνωστού επιχειρηματία.

Προς το παρόν δεν έχει βγει πόρισμα για τα ακριβή αίτια του θανάτου, ωστόσο οι Αρχές αναφέρουν πως το παιδί έφερε πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο τα οποία προκλήθηκαν από τα σπασμένα γυαλιά του tablet.

Ο ειδικός σε θέματα οδικής ασφάλειας, Πιτ Γουίλιαμς είπε στο BBC πως «πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό που πρέπει να προβληματίσει τους γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές μέσα στο αυτοκίνητο».

«Δεν έχουμε ακούσει κάτι ανάλογο, όμως πρέπει να έχουμε κατά νου πως κάθε φορητή, βαριά συσκευή μπορεί να αποβεί μοιραία στην περίπτωση μιας σφοδρής σύγκρουσης», συμπλήρωσε.

Η αρμόδια υπηρεσία για την πρόληψη των ατυχημάτων τονίζει πως οι γονείς δεν πρέπει να βιαστούν και να απαγορεύσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές από τα αυτοκίνητα, αφού πολλές φορές τα μικρά παιδιά εντός του αυτοκινήτου είναι ανήσυχα, κάτι το οποίο είναι επίσης επικίνδυνο για την ασφάλειά τους.

(Mε πληροφορίες από BBC)

Sponsored Post