ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/03/2018 11:05 EEST

Πώς μία πληροφορία από φούρναρη οδήγησε στη δολοφονία εισοδηματία στο Νέο Κόσμο

Εμπλοκή στη δολοφονία 54χρονου εισοδηματία που είχε γίνει το Μάρτιο του 2016 στο Νέο Κόσμο είχε ένας φούρναρης.

Πρόκειται για άτομο με το οποίο το θύμα διατηρούσε φιλική σχέση. Ο 54χρονος έκανε το λάθος να του εκμυστηρευτεί ότι έχει αποθηκευμένα στο σπίτι του λίρες και μετρητά. Ο φούρναρης ενημέρωσε Ρουμανό κακοποιό, κρατούμενο σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού για διαρρήξεις, ο οποίος οργάνωσε το Μάρτιο του 2016 ληστεία σε βάρος του 54χρονου, που είχε τραγική κατάληξη. Τα δύο άτομα, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, που ανέλαβαν για λογαριασμό του Ρουμάνου να πραγματοποιήσουν την επίθεση στο σπίτι του εισοδηματία στο Νέο Κόσμο, βασάνισαν μέχρι θανάτου το θύμα τους.

Μετά από δύο χρόνια, στις 27 Μαρτίου 2018, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν τη δολοφονία συλλαμβάνοντας δύο Έλληνες, ηλικίας 35 και 38 ετών, και σχηματίζοντας δικογραφία για ακόμα δύο άτομα. Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι ο φούρναρης, ο οποίος μάλιστα νοίκιαζε ακίνητο ιδιοκτησίας του θύματος. Ο δεύτερος συλληφθείς είναι ο ένας από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της ανθρωποκτονίας. Το δεύτερο άτομο που βασάνισε τον εισοδηματία δεν έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες δεν είχαν καταφέρει τότε να βρουν τις χρυσές λίρες και τα μετρητά που έψαχναν. Αντιθέτως, μετά από εξονυχιστική έρευνα και έχοντας σύμμαχο το χρόνο, οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν στο σπίτι του 54χρονου το ποσό των 69.000 ευρώ και 239 χρυσές λίρες, οι οποίες είχαν αποθηκευτεί σε ειδική κρύπτη στο πάτωμα του διαμερίσματος. Η Αστυνομία έδωσε έμφαση στον εντοπισμό τους για να στοιχειοθετηθεί το κίνητρο των δραστών. Οι δύο συλληφθέντες ομολόγησαν τη ληστεία περιγράφοντας με λεπτομέρειες στους αστυνομικούς όλα όσα έγιναν στις 9 Μαρτίου του 2016. Για το θάνατο του 54χρονου κατέθεσαν ότι δεν επρόκειτο για δολοφονία αλλά για ατύχημα. Διαφορετική, ωστόσο, είναι η εικόνα που έχουν οι Αρχές από την ιατροδικαστική εξέταση, που δείχνει ότι το θύμα χτυπήθηκε μέχρι θανάτου είτε με μπουνιές είτε με κάποιο αντικείμενο.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό ότι οι πολίτες δεν πρέπει να γνωστοποιούν στο περιβάλλον τους ότι έχουν στο σπίτι τους αποθηκευμένα χρήματα, διότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά ποιον έχει απέναντί του. Ενδεικτικό είναι ότι ο 54χρονος που δολοφονήθηκε εκμυστηρεύτηκε σε «φίλο» του φούρναρη το γεγονός με τραγικό αποτέλεσμα.