ΔΙΕΘΝΕΣ
25/04/2018 12:43 EEST

Πώς μια πορνοστάρ έγινε πιο αξιόπιστη από τον Ντόναλντ Τραμπ

Shannon Stapleton / Reuters

Μετά την Κάρεν Μακ Ντούγκαλ, άλλοτε κουνελάκι του Playboy, που ένα μήνα πριν παραδεχόταν στην κάμερα του CNN τη δεκάμηνη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ και η Στόρμι Ντάνιελς, κατά κόσμον Στέφανι Κλίφορντ, περιέγραψε στην εκπομπή ’60 Minutes’ του CBS τη δική της νύχτα πάθους με τον πρόεδρο.

Όπως παραδέχεται η 39χρονη, παρότι στο παρελθόν είχε αρνηθεί αυτή τη σχέση καθώς είχε δεχτεί απειλές και φοβόταν για την ασφάλεια της οικογένειάς της, αποφάσισε να μιλήσει ξεκάθαρα γιατί δεν μπορούσε να ψεύδεται άλλο.

Όταν μάλιστα ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, παραδέχεται ότι της προσέφερε 130.000 δολάρια για να σιωπήσει, τότε - όπως γράφει σε εκτενές άρθρο το αμερικανικό περιοδικό Vanity Fair -  αρχίζουμε όλοι και καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα ξέραμε.

Η πολιτική φαντάζει πιο ροζ και η πορνογραφία φλερτάρει μαζί της. Και πληρώνεται αδρά για τον κόπο της, σημειώνει το περιοδικό.  Κι έτσι, η Στόρμι Ντάνιελς κατέληξε να θεωρείται εν έτει 2018 πιο αξιόπιστη από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και κόντρα σε όλους να πει αυτό που πραγματικά συμβαίνει και να μην υποκύψει σε απειλές και δωροφοκίες.

 Με την εμφάνισή της στην εκπομπή «60 Minutes» πέρα από το διαδικτυακό σάλο που προκάλεσε, κατάφερε να αποσαφηνίσει το στερεοτυπικό ρόλο που αποδίδεται γενικευμένα στις πορνοστάρ.

 Αλλά η αξιοπιστία της Κλίφορντ, σύμφωνα το Vanity Fair οφείλεται επίσης σε μια λιγότερο προφανή αιτία που έλαβε χώρα κατά τη δεκαετία του 90, όταν το πορνό άρχισε να απενοχοποιείται.

Αναφερόμενο ως μέσο που υποβαθμίζει τις γυναίκες, τους εκμεταλλευόμενους ηθοποιούς και την αποτιμημένη σεξουαλική οικειότητα, η πορνογραφία άρχισε να κερδίζει έδαφος στη δεκαετία του 1980. Έγινε φθηνή και πανταχού παρούσα χάρη στις βιντεοκασέτες αλλά και την καλωδιακή και δορυφορική τηλεόραση που εξελίχθηκαν σε μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το λεγόμενο πορνό κέρδισε την εκτίμηση του κόσμου: θεωρήθηκε ως έκφραση ασφαλούς σεξ απέναντι στην πανδημία του AIDS που τότε λόγω ελλιπούς πληροφόρησης τρομοκρατούσε πολύ κόσμο.

 Πλέον ο λόγος μιας πορνοστάρ στη τηλεόραση ίσως έχει μεγαλύτερο κύρος από τον Ντόναλντ Τραμπ. Όσον αφορά το σκάνδαλο με τη Στόρμι Ντάνιελς, θα έλεγε κανείς πως το πολίτευμα των ΗΠΑ χαρακτηρίζεται από μια βαθιά ηθική κρίση.

 

(Πηγή: Vanity Fair, και πληροφορίες από NY Times, Real Clear Politics

 

Sponsored Post