Πώς να κάνουμε τα οικογενειακά τραπέζια μια εύκολη υπόθεση

Πολύ χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές από γονείς.
Οικογένεια στο τραπέζι.
YakobchukOlena via Getty Images
Οικογένεια στο τραπέζι.

Για πολλούς γονείς, το καθημερινό γεύμα μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση όσον αφορά τη διαχείρισή του. Ανάμεσα στις υποχρεώσεις των γονιών και τα προγράμματα των παιδιών, το γεύμα με όλη την οικογένεια στο τραπέζι, είναι συχνά μια πρόκληση, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί σήμερα όπως συνέβαινε παλιότερα.

Φυσικά υπάρχουν αμέτρητες συμβουλές για να απολαύσουν οι πολυάσχολες οικογένειες το καθημερινό τους γεύμα, όπως επίσης και τα θέματα προς συζήτηση στο τραπέζι. Ομως, τι προτείνουν οι γονείς για να γευματίσουμε μαζί με τους αγαπημένους μας, χωρίς να υπάρχει αναστάτωση;

«Είναι απλό. Προετοιμάζουμε τα γεύματα. Αποφασίζουμε τι θα φάμε μια εβδομάδα πριν. Χρησιμοποιούμε αυτή την εξτρά ώρα που θα χαραμίζαμε αποφασίζοντας τι θα φάμε, για να συζητήσουμε και να καθίσουμε. Τρώμε μαζί πέντε με έξι νύχτες την εβδομάδα. Καθόμαστε στο τραπέζι, χωρίς κινητά τηλέφωνα. Στο σπίτι μας, αυτό που αρέσει σε όλους είναι να καθόμαστε στο σαλόνι. Οπότε οι νύχτες γύρω από το τραπέζι είναι διασκεδαστικές», λέει η Κρίσι Ελις.

«Κάνουμε εναλλαγές στο μενού κάθε δέκα εβδομάδες. Το Σαββατοκύριακο βγάζω όλες τις συνταγές για εκείνη την εβδομάδα, κοιτάζω ποια υλικά έχω έτοιμα στο σπίτι και έτσι αποφασίζω πιο εύκολα», δηλώνει η Κάρεν Μίλερ.

«Προγραμματίζω το γεύμα της εβδομάδας. Πηγαίνω για ψώνια την Παρασκευή και μετά ξανά την Τρίτη, σε περίπτωση που χρειαζόμαστε κάτι φρέσκο. Στα παιδιά μου αρέσει να συμμετέχουν. Στο τραπέζι δεν υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά ακούμε τζαζ μουσική κατά τη διάρκεια του γεύματος. Αισθανόμαστε ότι η μουσική μας βοηθάει να ηρεμήσουμε και να απολαύσουμε το φαγητό», λέει η Αντριάνα Λι.

«Για να συγκεντρωθεί μια πενταμελής οικογένεια, κάθε μέλος επιλέγει το μενού για το γεύμα της κάθε μέρας. Οι άλλες δυο μέρες είναι φαγητό σε εστιατόριο με τους παππούδες και περισσευούμενα», δηλώνει η Κέλι Χολτ Νελμς.

«Πακετάρω το φαγητό και τρώμε στον ελεύθερο χρόνο ανάμεσα στις δραστηριότητες του κάθε μέλους της οικογένειας», λέει η Λόρεν Πρίντκε.

Πηγή: HuffPost US