ΔΙΕΘΝΕΣ
11/12/2020 07:55 EET

Πώς οι εργοδότες θα φέρουν ξανά τους εργαζόμενους στο γραφείο το 2021

Σε μια περίοδο που οι άνθρωποι θα έχουν την ανάγκη την κοινωνικοποίηση και όχι να κλειστούν στα γραφεία.

gpointstudio via Getty Images

Ο κορονοϊός έβαλε στις ζωές μας την τηλεργασία. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο εργασίας εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας, πολλοί υπάλληλοι γραφείου των ΗΠΑ ήδη σκέφτονται την επιστροφή τους στο χώρο εργασίας τους το 2021. Τρεις στους τέσσερις εργαζόμενους θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο όταν ο κίνδυνος υποχωρήσει, σύμφωνα με έρευνα του Νοεμβρίου από την εταιρική εταιρεία ακινήτων JLL , με περίπου τους μισούς να ελπίζουν σε μια υβριδική συμφωνία εργασίας μεταξύ γραφείου και σπιτιού.

Οι εργοδότες, εν τω μεταξύ, θα πρέπει να προσαρμοστούν στις προσδοκίες των εργαζομένων για αυξημένη ευελιξία και ίσως χρειαστεί να δραστηριοποιηθούν για να δημιουργήσουν έναν ευχάριστο χώρο για τους υπάλληλους, ώστε να είναι παραγωγικοί και να μην θέλουν να φύγουν, όπως αναφέρει η διευθύντρια στρατηγικής της Nike, Μπρίτνει Φαν Ματρ. 

Στην έρευνα της JLL διασπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι θέλουν με την επιστροφή να έχουν στα γραφεία τους περισσότερο πράσινο για να τους αναζωογονεί και να τους κάνουν να ξεφύγουν.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν επίσης την ελπίδα ότι τα γραφεία τους θα αποκτήσουν χώρους καφέ, σαλόνια ή βεράντες και ανανεωμένους χώρους εστίασης.

Στη Nike, οι εσωτερικές έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι θέλουν να εργάζονται σε γραφείο μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Ως αποτέλεσμα, η Φαν Ματρ είπε ότι η ομάδα θα καταργήσει τα κλασικά γραφεία, δημιουργώντας χώρους που είναι ευέλικτοι για να καλύπουν μια μεγάλη γκάμα αναγκών.

Η πρώην αντιπρόεδρος του WeWork, Λιζ Μπόροου, πρόσθεσε ότι τα γραφεία του μέλλοντος θα πρέπει να εκπληρώνουν δύο λειτουργίες: Την παραγωγή και την κοινωνικοποίηση. Θα είναι μια περίοδος που οι άνθρωποι θα επιζητούν την επικοινωνία περισσότερο από ποτέ.

Οι προβλέψεις του LinkedIn για το 2021 προβλέπουν επίσης ότι οι εταιρείες θα υιοθετήσουν ένα πλάνο,  σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν τρεις ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο και δύο στο σπίτι.

 

(Με πληροφορίες από CNBC)