ΔΙΕΘΝΕΣ
21/06/2018 18:06 EEST

Πως σχολιάζουν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» τις καταγγελίες στο BBC περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης

LEE CELANO via Getty Images

Ανακοίνωση για τα όσα ειπώθηκαν σε εκπομπή του BBC εξέδωσαν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν ανεχόμαστε οποιοδήποτε περιστατικό κακοποίησης, παρενόχλησης και εκμετάλλευσης στους κόλπους της οργάνωσής. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη κάθε καταγγελία, διαθέτοντας μηχανισμούς πρόληψης, εντοπισμού και αντιμετώπισης τυχόν ανάρμοστης συμπεριφοράς του προσωπικού.

Σχετικά με τις καταγγελίες που μας μεταφέρθηκαν από το BBC, προχωρήσαμε στη διερεύνησή τους στο βαθμό που αυτό ήταν εφικτό. Με βάση τις πληροφορίες που μας δόθηκαν από το ΒBC, δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στην εν λόγω εκπομπή.

Επίσης, διερευνήσαμε και τις αναφορές σχετικά με την παροχή φαρμάκων ως αντάλλαγμα για σεξ, αλλά με βάση τις πληροφορίες που μας δόθηκαν από την εκπομπή δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε συγκεκριμένα σε τι αναφέρονται. Το BBC μας εξήγησε ότι η συγκεκριμένη πληροφορία αφορούσε σε ένα απαράδεκτο σχόλιο και όχι σε συγκεκριμένο γεγονός. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή από την πλευρά μας σε συμπεριφορές εκμετάλλευσης της θέσης των εργαζομένων μας για προσωπικό όφελος.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τους μηχανισμούς καταγγελιών, ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς να καταγγέλλουν κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς, μεταξύ των οποίων και απολύσεις».

Sponsored Post