ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/12/2017 12:39 EET | Updated 12/12/2017 16:12 EET

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη λόγω της απεργίας

Eurokinissi

 Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Ειδικότερα, το μετρό θα κινείται από τις 9:00 το πρωί έως τις 16:00 ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9:00 το πρωί και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΑ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και το σωματείο εργαζομένων στο μετρό συμμετέχουν στην απεργία, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στον νέο προϋπολογισμό και τα μέτρα που φέρνει το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων και οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο για την προκήρυξη απεργίας.

Αναστέλλονται και τα σιδηροδρομικά και οδικά δρομολόγια στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από αύριο τα μεσάνυχτα έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ειδικότερα, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Πέμπτης, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Για τις αμαξοστοιχίες των οποίων τα δρομολόγια επηρεάζονται από τις κινητοποήσεις, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. έχει προληπτικά κλείσει το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Οι επιβάτες ωστόσο που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου».

Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα. Αναλυτικά τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται στο παρακάτω σύνδεσμο www.trainose.gr και στο τηλέφωνο 14511.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, apergia.gr)

 

Sponsored Post