Πόσο πιο Ranger έγινε…

Το ανανεωμένο pick-up της Ford, έχει αναβαθμιστεί σε τεχνολογία, συνδεσιμότητα, πλαίσιο και χώρο φόρτωσης.
FORD
FORD
FORD

Το Ford Ranger είναι ένα μοντέλο συνώνυμο της αξιοπιστίας αλλά και του δυναμισμού που πρέπει να πρεσβεύει ένα ελαφρύ επαγγελματικό, pick-up μοντέλο. Η «μπλε οβάλ» εταιρεία, ανανέωσε το μοντέλο, όμως στην Ευρώπη θα αρχίσει να το πουλά από τα τέλη του 2022, με στόχο να διατηρήσει τα πρωτεία στην ευρωπαϊκή κατηγορίας του, έχοντας μερίδιο 39,9%, το 2021.

Σχεδιαστικά, αποπνέει περισσότερο δυναμισμό, με νέα μάσκα και χαρακτηριστικά εμπρός φώτα σε σχήμα C, πιο εντυπωσιακούς θόλους των τροχών και προαιρετικούς προβολείς LED matrix. Επίσης, η καμπίνα παραπέμπει σε επιβατικό αυτοκίνητο, έχοντας μαλακά υλικά.

Το αναβαθμισμένο πλαίσιο έχει κατά 5 εκ. μακρύτερο μεταξόνιο και κατά 5 εκ., επίσης, φαρδύτερο μετατρόχιο, ενώ τροποποιήσεις έγιναν για να χωρέσει το νέο μοτέρ V6 3.0lt turbodiesel της Ford.

Παράλληλα, θα εφοδιάζεται με τους δοκιμασμένους Single-Turbo και Bi-Turbo 2.0lt εν σειρά τετρακύλινδρους κινητήρες πετρελαίου της Ford. Ο Single-Turbo διατίθεται με δύο διαφορετικά επίπεδα απόδοσης, ενώ ο Bi-Turbo κινητήρας είναι μία πιο προηγμένη έκδοση υψηλών επιδόσεων.

Επίσης, οι μηχανικοί τοποθέτησαν τους εμπρός τροχούς πιο μπροστά κατά 5 εκ. για καλύτερη γωνία προσέγγισης, αλλά και πιο έξω για καλύτερη άρθρωση, η έδραση των πίσω αμορτισέρ μεταφέρθηκε εξωτερικά των δοκών του πλαισίου, αναβαθμίζοντας την άνεση οδηγού και επιβατών τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου, ενώ υπάρχει η επιλογή μεταξύ δύο συστημάτων κίνησης και στους τέσσερις τροχούς - ένα ηλεκτρονικό σύστημα κατ′ επιλογήν τετρακίνησης εν κινήσει, ή ένα νέο, προηγμένο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης με αυτόματο πρόγραμμα λειτουργίας που δεν απαιτεί ενέργειες από τον οδηγό, σχεδιασμένα για άριστες επιδόσεις σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών.

FORD
FORD
FORD

Η δε παροχή οδικής βοήθειας εκτός δρόμου διευκολύνεται από τους δύο κρίκους ρυμούλκησης στον εμπρός προφυλακτήρα.

Ως προς τη συνδεσιμότητα, η μεγάλη οθόνη αφής των 10,1 ή 12 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, συνδυάζεται με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και το τελευταίο σύστημα SYNC4 της Ford, που διατίθεται έτοιμο για λειτουργία με έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών και συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Επιπρόσθετα, υπάρχει ένα εργοστασιακά τοποθετημένο, ενσωματωμένο modem FordPass Connect, που επιτρέπει συνδεσιμότητα εν κινήσει όταν συνδέεται με το FordPass app, ώστε οι πελάτες να μπορούν να παραμένουν διασυνδεδεμένοι με τον κόσμο. Το FordPass αναβαθμίζει την εμπειρία ιδιοκτησίας με χαρακτηριστικά όπως Remote Start, Vehicle Status και λειτουργίες κλειδώματος /ξεκλειδώματος μέσω κινητής συσκευής.

Ως προς τη διαρρύθμιση, πολλά από τα παραδοσιακά χειριστήρια των προφίλ οδήγησης (driving modes) έχουν μετακινηθεί από το ταμπλό στην κεντρική κονσόλα, σε ειδικό χώρο στην οθόνη του SYNC. Πατώντας ένα μπουτόν, οι οδηγοί μπορούν να μεταφέρονται στην ειδική οθόνη του Ranger για όλα τα off-road προγράμματα και προφίλ οδήγησης, όπου παρακολουθούν το σύστημα μετάδοσης, τη γωνία διεύθυνσης του τιμονιού, τις διαμήκεις και εγκάρσιες κλίσεις του αμαξώματος και άλλα δεδομένα και επιλογές.

FORD
FORD
FORD

Η οθόνη είναι επίσης συνδεδεμένη με μία κάμερα 360-μοιρών, που διευκολύνει το παρκάρισμα σε στενούς δρόμους πόλεων. Επίσης, οι πελάτες μπορούν να ελέγξουν το νέο σύστημα φωτισμού ζωνών του Ranger μέσω της οθόνης αφής ή της εφαρμογής FordPass, κάτι που σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να εργαστούν, να κατασκηνώσουν ή να κάνουν οτιδήποτε άλλο στο σκοτάδι. Η τεχνολογία του Ranger είναι ήδη προετοιμασμένη για το μέλλον, ώστε να μπορεί να προσφέρει ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού μέσω Ford Power-Up χάρη στο ενσωματωμένο modem FordPass Connect.

Επίσης, υπάρχουν έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι, όπως για τηλέφωνο ή την ασύρματη φόρτισή του (όπου είναι συμβατό).

Άλλα, προσεκτικά σχεδιασμένα πελατοκεντρικά στοιχεία είναι ένα νέο, ανθεκτικό κάλυμμα καρότσας, που προστατεύει τόσο τα ατσάλινα πάνελ από γρατζουνιές όσο και τα γόνατα του ιδιοκτήτη από την επαφή μαζί τους. Πρόσθετοι κρίκοι πρόσδεσης σε στιβαρές ατσάλινες σωληνωτές ράγες προσφέρουν πρακτικά σημεία ασφάλισης φορτίων. Ανθεκτικά αλλά εύκαμπτα καπάκια στα πλευρικά τοιχώματα της καρότσας και στην πίσω πόρτα συγκαλύπτουν δομικά σημεία πρόσδεσης σκληρών οροφών και άλλων aftermarket αξεσουάρ.

FORD
FORD
FORD

Κι ακόμη, το Ranger προσφέρει ένα νέο σύστημα διαχείρισης φορτίων, ειδικά σχεδιασμένο με διαχωριστικά για αντικείμενα διαφόρων μεγεθών – όπως ξυλεία και εργαλειοθήκες. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να δημιουργούν μικρότερους χώρους για την αποθήκευση αντικειμένων - που αλλιώς θα έπρεπε να μεταφερθούν στην καμπίνα – μέσω ενός συστήματος με ελατηριωτές βάσεις που κουμπώνουν στις πλαϊνές ράγες της καρότσας. Η πίσω πόρτα μπορεί να παίξει και το ρόλο ενός πάγκου εργασίας με ενσωματωμένο χάρακα και υποδοχές για σφιγκτήρες μέτρησης, συγκράτησης και κοπής υλικών.

Εν αναμονή, για τα τέλη του 2022.

Popular in the Community