ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/09/2020 11:06 EEST | Updated 03/09/2020 11:09 EEST

Πότε ξεκινάνε οι εμβολιασμοί για την γρίπη και η συνταγογράφηση του εμβολίου

H σύσταση όμως της Κομισιόν ήταν να ξεκινήσουν νωρίτερα για να μειωθεί ο κίνδυνος ταυτόχρονης έξαρση γρίπης και κορονοϊού που θα γονάτιζε τα νοσοκομεία.

Vyacheslav Prokofyev via Getty Images
Στη Ρωσία οι εμβολιασμοί έχουν ήδη αρχίσει. 

Στα μέσα Οκτβρίου ξεκινά η εμβολιαστική περίοδος για τη γρίπη όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, ενώ η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως η περίοδος έναρξης των εμβολιασμών αποφασίστηκε, σύμφωνα με το Υπουργείο, βάσει σχετικής εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η  Κομισιόν από το Ιούλιο προτρέπει  τα κράτη μέλη της ΕΕ να ξεκινήσουν φέτος νωρίτερα και σε ευρύτερη κλίμακα τις εκστρατείες εμβολιασμού των πληθυσμών τους κατά της γρίπης ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος να υπάρξουν ταυτοχρόνως ξεσπάσματα γρίπης και Covid-19 το φθινόπωρο.

Στόχος να αποφευχθεί ο κορεσμός στα νοσοκομεία από ένα πλήθος ασθενών που νοσούν από κορονοϊό και γρίπη. «Ταυτόχρονα ξεσπάσματα εποχικής γρίπης και Covid-19 θα ασκήσουν μεγάλη πίεση στα συστήματα υγείας», ανέφερε σε σχετικό έγγραφο της, στο οποίο παρατίθεται ένας κατάλογος με τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν για να προετοιμαστούν τα κράτη μέλη της ΕΕ για ένα πιθανό μεγάλο δεύτερο κύμα Covid-19 το φθινόπωρο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν νωρίτερα στον εμβολιασμό των πληθυσμών των χωρών τους για τη γρίπη, το καλοκαίρι. Συνήθως τα εμβόλια για την γρίπη γίνονται στην Ευρώπη το φθινόπωρο.