ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/05/2020 13:17 EEST

Πρεμιέρα νέων μέτρων ΕΛ.ΑΣ. : Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Huffpost GR

Τα πρώτα πρόστιμα ύψους 150 ευρώ για τη μη τήρηση των φυσικών αποστάσεων και τη μη χρήση μάσκας είναι γεγονός.

Χθες,  ημέρα έναρξης των νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να έδειξε «ανοχή» (λόγω της πρεμιέρας των νέων μέτρων), ωστόσο, βεβαίωσε τις πρώτες παραβάσεις. Από σήμερα Τρίτη οι έλεγχοι είναι αυστηροί και δεν υπάρχει ποια η εντολή για «ανεκτικότητα» προς τους αστυνομικούς που διενεργούν τους ελέγχους.

Αναλυτικότερα, χθες Δευτέρα για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως: 14 στη Θεσσαλία, 6 στην Αττική,  2 στην Κρήτη,  1 στην Πελοπόννησο,  1 στην Κεντρική Μακεδονία και   1 στην Ήπειρο.

Για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ , ως ακολούθως: 27 στην Αττική, 18 στην Κεντρική Μακεδονία, 12 στην Κρήτη, 8 στην Ήπειρο,  5 στη Δυτική Μακεδονία, 4 στη Θεσσαλονίκη, 4 στη Δυτική Ελλάδα 3 στην Πελοπόννησο,  3 στη Θεσσαλία και  1 στη Στερεά Ελλάδα.

Για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (2) παραβάσεις και συνελήφθησαν (2) άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (569) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (547) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.