Εντυπωσίασε το νέο θρίλερ του John Krasinski «A quiet place» στο φεστιβάλ SXSW στο Τέξας

H ταινία «A Quiet Place» του John Krasinski έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ South By Southwest (SXSW) και έκανε πολλούς από τους θεατές στην κινηματογραφική αίθουσα να ξεσπάσουν σε κραυγές, αντίδραση που ικανοποίησε τον σκηνοθέτη.

Το υπερφυσικό θρίλερ πέρασε τη δοκιμασία στο Ώστιν του Τέξας ως ταινία έναρξης του Φεστιβάλ στις 9 Μαρτίου κι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα καλό σημάδι για την κυκλοφορία της από την Paramount Pictures στο box-office τον Απρίλιο, καθώς το SXSW έχει αποδείξει ότι είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, σύμφωνα με το Variety.

«Δεν ήμουν ποτέ τύπος αυτού του είδους ταινιών», δήλωσε ο Krasinski στη διάρκεια Q & A μετά την προβολή, μαζί με τους συντελεστές της ταινίας. Γιατί λοιπόν σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην ταινία;

«Η Emily» είπε αναφερόμενος στην σύζυγό του, Emily Blunt, η οποία υποδύεται τη σύζυγό του στην ταινία – «και μόλις είχε γεννηθεί η δεύτερη κόρη μας. Ήμουν ήδη στον κόσμο του καθαρού τρόμου. Σκέφτηκα. Γιατί να μην τον διοχετεύσω σε μία ταινία;».

Το φιλμ «A Quiet Place» παρακολουθεί μια οικογένεια τεσσάρων μελών που δεν επιτρέπεται να κάνουν θόρυβο αλλιώς μυστηριώδη πλάσματα που έλκονται από τους ήχους, απειλούν τη ζωή τους. Ο Krasinski είπε ότι παρ’ όλο που φοβάται πολύ να παρακολουθεί ταινίες τρόμου πηγή έμπνευσης ήταν κλασσικές ταινίες, όπως το «Alien» και το «Jaws», το οποίο είναι πιο πολύ για τους ανθρώπους στο σκάφος και όχι τον καρχαρία.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ο οποίος προηγουμένως σκηνοθέτησε το 2016 την παραγωγής Sundance ανεξάρτητη ταινία «The Hollers», είπε ότι «ο καλύτερος έπαινος για την καριέρα του ήταν το γεγονός ότι η σύζυγος του δέχθηκε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία».

Η Blunt παραδέχθηκε ότι δεν γνώριζαν αρχικά πως θα εξελιχθεί. «Δεν ξέρεις πώς θα επιτευχθούν ισορροπίες. Ήμασταν και οι δυο τρομοκρατημένοι τη νύχτα πριν από την πρώτη μου σκηνή, ελπίζοντας ότι θα μπορούσαμε να αφήσουμε ο ένας περιθώρια στον άλλον με την ίδια διπλωματία, όπως θα κάναμε με οποιονδήποτε άλλο σκηνοθέτη ή ηθοποιό».

«Πώς πήγε; Ήταν υπέροχο», είπε η Blunt.

Στο τέλος του Q & A, ένας ενθουσιώδης θαυμαστής ρώτησε τον Krasinski εάν ξυπνάει κάθε πρωί, χαστουκίζει τον εαυτό του και ρωτάει: «Ουάου! Αυτή είναι η Emily Blunt. Είμαι παντρεμένος μαζί της!»

«Ναι», είπε ο Krasinski. «Ας μιλήσουμε γι ’αυτό. Αυτό γίνεται κάθε μέρα».

Ο Krasinski αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Rob Marshall, ο οποίος σκηνοθέτησε τη σύζυγό του στην ταινία «Mary Poppins», λίγο πριν αρχίσουν τα γυρίσματα του «A Quiet Place».

Ο Marshall είπε στον Krasinski ότι έγινε μάρτυρας τής μαγείας της υποκριτικής της, όταν βρέθηκε στο ίδιο δωμάτιο με την Blunt. «Είδα πολύ ξεκάθαρα τι απίστευτο ταλέντο είναι και με συγκινούσε κάθε μέρα», δήλωσε ο Krasinski.

Το πολυθεματικό South by Southwest, διαδραστικό Φεστιβάλ με μουσική, κινηματογράφο, παρουσιάσεις και σεμινάρια επιχειρηματικότητας, νέων τεχνολογιών και εκπαίδευσης διεξάγεται φέτος από τις 9 έως 18 Μαρτίου στο Ώστιν του Τέξας.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)