ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/10/2018 07:57 EEST

Πρόεδρος του ΚΥΣΟΙΠ αναλαμβάνει ο Δημήτρης Λιάκος

Eurokinissi

Στα χέρια του Δημήτρη Λιάκου, ίσως του στενότερου συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα στα οικονομικά, περνά το ΚΥΣΟΙΠ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής). Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δ. Λιάκος ορίσθηκε πρόεδρος του ΚΥΣΟΙΠ, αναλαμβάνοντας πια αναβαθμισμένους ρόλους, καθώς ήταν ένας από τους δύο οικονομικούς υπουργούς που συνόδεψαν τον πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη και είχε κεντρικό ρόλο στις επαφές με Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα πρόεδρος του ΚΥΣΟΙΠ ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει ως μέλος στο ΚΥΣΟΙΠ. Ο Γ. Δραγασάκης επικεντρώνει πλέον την δραστηριότητά του αποκλειστικά στο υπουργείο Οικονομίας. Σημειώνεται ότι πρόσφατο ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ανέλαβε τις αρμοδιότητες των τραπεζών και της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Μέλη του ΚΥΣΟΙΠ θα είναι οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής και για την Επιτροπή Συντονισμού Κυβερνητικής Πολιτικής για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τη διασφάλιση της ενότητας της κυβέρνησης και της συνοχής του κυβερνητικού έργου, και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών. Στις συνεδριάσεις παρίσταται ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης (Ακρίτας Καϊδατζής) ενώ καθήκοντα Γραμματέα του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. θα ασκεί ως Συντονιστής, ειδικός σύμβουλος ή ειδικός συνεργάτης ή μετακλητός διοικητικός υπάλληλος ή υπάλληλος αποσπασμένος στο Πολιτικό Γραφείο του Προέδρου του Συμβουλίου.

Σε σχέση με την προηγούμενη σύνθεση δεν θα μετέχουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού.
Ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετέχει μόνο σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του προέδρου του ΚΥΣΟΙΠ.