ΔΙΕΘΝΕΣ
28/01/2020 12:31 EET

Προειδοποιητικά πυρά κατά μεταναστών άνοιξε αστυνομικός στα σύνορα της Ουγγαρία

Για να αποτρέψει την παράνομη είσοδό τους στη χώρα.

ASSOCIATED PRESS
Μετανάστες διασχίζει το μεθωριακό πέρασμα Ρόζκε μεταξύ Σερβίας και Ουγγαρίας, 7 Σεπτεμβρίου 2015. 

Ένας Ούγγρος αξιωματικός ασφαλείας έριξε προειδοποιητικά πυρά νωρίς το πρωί της Τρίτης όταν περί τους 60 μετανάστες φαίνεται πως επιχείρησαν να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας  μέσω ενός σημείου ελέγχου στο νότιο σύνορο της Ουγγαρίας με τη Σερβία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δεν υπήρξε τραυματισμός κατά το περιστατικό, όπως είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Σίλβια Σάμπο και αναφέρει το ρεπορτάζ του Reuters.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των μεταναστών επιχείρησε να εισέλθει στο ουγγρικό έδαφος από το πέρασμα Ρόζκε «αναγκάζοντας» τον αξιωματικό ασφαλείας να ανοίξει πυρ.

Το πέρασμα αυτό είχε μετατραπεί σε πεδίο σφοδρών επεισοδίων  στο αποκορύφωμα της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη το 2015 όταν η αστυνομία συγκρούστηκε με χιλιάδες ανθρώπους που επιχειρούσαν να περάσουν σε έδαφος της ΕΕ μέσω των ουγγρικών συνόρων.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν διέταξε στη συνέχεια την ανέγερση μεταλλικού φράχτη κατά μήκος των συνόρων της χώρας ώστε να μειωθούν οι αφίξεις μεταναστών.

Αλλά στο τέλος του περασμένου χρόνου οι αφίξεις άρχισαν να αυξάνονται εκ νέου και αυτή τη στιγμή σημειώνονται πολλές εκατοντάδες απόπειρες εισόδου κάθε εβδομάδα.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που επιχείρησαν σήμερα να εισέλθουν στην Ουγγαρία απέτυχαν και οι τέσσερις που κατάφεραν να εισέλθουν συνελήφθησαν, είπε η αστυνομία και πρόσθεσε ότι το πέρασμα έκλεισε.

Πηγή: Reuters, AΠΕ-ΜΠΕ

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost