ΔΙΕΘΝΕΣ
21/12/2019 11:45 EET | Updated 21/12/2019 12:22 EET

ΗΠΑ: Πρώην κυβερνήτης αθώωσε βιαστή επειδή ήταν ανέπαφος ο παρθενικός υμένας του ανήλικου θύματος

Μετά την εκλογική του ήττα τον Νοέμβριο, αθώωσε συνολικά 428 άτομα. Ανάμεσά τους βιαστές, δολοφόνοι, εγκληματίες.

Bryan Woolston / Reuters

«Δεν υπήρχαν αποδείξεις». Αυτά ήταν τα λόγια του Ματ Μπέβιν, πρώην κυβερνήτη του Κεντάκι των ΗΠΑ σε ραδιοφωνικό σταθμό για την απόφασή του να απονείμει χάρη σε καταδικασμένο βιαστή. Όπως συμπλήρωσε, ο παρθενικός υμένας του 9χρονου κοριτσιού δεν είχε... πειραχτεί. 

Ο 41χρονος Μίκα Σέτλε, λοιπόν, χάρη στον Μπέβιν αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη εβδομάδα μετά από ενάμιση χρόνο πίσω από τα σίδερα. Και ας είχε καταδικαστεί σε 23 χρόνια φυλακή για βιασμό, αιμομιξία και άλλα σεξουαλικά εγκλήματα. 

Δεν είναι, όμως, αυτή η μοναδική καταδικαστέα πράξη του πρώην κυβερνήτη, που αποφάσισε να κάνει «δωράκια» σε ισοβίτες λίγο πριν παρασώσει το γραφείο του στον διάδοχό του. Μετά την οριακή ήττα του στις εκλογές του Νοεμβρίου, αποφάσισε να απονείμει χάρη σε συνολικά 428 άτομα, ανάμεσά τους βιαστές, δολοφόνοι, εγκληματίες.

Όσον αφορά το εννιάχρονο κορίτσι, στο οποίο «ο παρθενικός υμένας ήταν ανέπαφος» υπήρχε η κατηγορία ότι το βίαζε για δύο συναπτά έτη, πολλές φορές με παρούσα την αδερφή του. 

«Και οι δύο παρθενικοί υμένες ήταν ανέπαφοι. Ίσως να υπεισέρχομαι σε περισσότερες λεπτομέρειες απ’ όσες θα ήθελαν οι ακροατές, αλλά πιστέψτε με, αν έχεις βιαστεί κατ’ επανάληψη ως μικρό παιδί από ενήλικα, θα υπάρχουν ενδείξεις σωματικές και ιατρικές», υποστήριξε ο Μπέβιν.


Αλλά ιατρικοί εμπειρογνώμονες κι άλλοι ειδικοί έσπευσαν να τον αντικρούσουν. «Ο βιασμός δεν αποδεικνύεται από τη διάτρηση του παρθενικού υμένα», είπε ο Τζορτζ Νίκολς, πρώην επικεφαλής εμπειρογνώμων της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Κεντάκι. «Ο Μπέβιν όχι μόνον αγνοεί τη νομοθεσία, κατά την ταπεινή μου άποψη, αλλά είναι σαφές ότι δεν ξέρει τίποτε από Ιατρική και Ανατομία», τόνισε.

Πηγή: CNN

 

Sponsored Post