ΤΟ BLOG
24/04/2019 16:39 EEST | Updated 24/04/2019 16:39 EEST

Προς μακροχρόνια μίσθωση τρία εμβληματικά Ξενία

Μια υπόθεση που ταλανίζει το Ελληνικό Δημόσιο.

Η αποκατάσταση αλλά και η αξιοποίηση των ξενοδοχείων Ξενία, είναι μια υπόθεση που ταλανίζει το Ελληνικό Δημόσιο πάρα πολλά χρόνια. Τα ξενοδοχεία αυτά, που δημιουργήθηκαν τις δεκαετίες 50 και 60, αποτελούν αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα, αρκετά κατασκευασμένα με πέτρα.

Οταν λειτούργησαν για λογαριασμό του ΕΟΤ, του Ελληνικού Οργανισμού, συνέβαλαν στην τουριστική ανάπτυξη του κάθε τόπου, ανέδειξαν τις περιοχές αυτές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ιδιώτης μάνατζερ και χρόνο με το χρόνο τα ξενοδοχεία αυτά έπεσαν σε παρακμή και εγκατάλειψη.

Η τουριστική ανέλιξη της χώρας μας από τη μια, αλλά και η αναγκαιότητα αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, από την άλλη, οδηγούν την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της πολλά ακίνητα, να προχωρήσει σε ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς ακινήτων διαφόρων κατηγοριών, μέσω της ηλεκτρονικής της πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr Ως ημερομηνία έναρξης της διαγωνιστικής διαδικασίας για το νέο cluster ακινήτων, προγραμματίζεται η 10η Μαΐου 2019, με πρώτη ημερομηνία διενέργειας διαγωνισμών την 18η Ιουνίου 2019.

Τα πρώτα Ξενία που “βγαίνουν” σε μακροχρόνια μίσθωση, με σκοπό να αναβαθμιστούν και να επανέλθουν σε λειτουργία, καθώς πρέπει να εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες που έχει η χώρα μας στον τουρισμό, είναι τρία εμβληματικά κτίρια σε Χίο, Έδεσσα και Κομοτηνή.

Στο νέο cluster ακινήτων περιλαμβάνονται διαμερίσματα,εμπορικοί χώροι και τουριστικά ακίνητα, τα οποία στην πλειονότητά τους διατίθενται προς πώληση, ενώ αρκετά προορίζονται για μακροχρόνια μίσθωση. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται διαμερίσματα στο Κολωνάκι, το Μαρούσι και το κέντρο της Αθήνας, καθώς και ένα πολυώροφο κτίριο στην Καλλιθέα.

Το Ξενία Χίου. 

Επίσης, στην ιστοσελίδα παρουσιάζονται διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη, στις περιοχές της Αγίας Σοφίας, της Ρωμαϊκής αγοράς και του Χαριλάου. Στους εμπορικούς χώρους, περιλαμβάνονται καταστήματα, χώροι γραφείων στο κέντρο της Αθήνας, ένα οικόπεδο στην Πάτρα, καθώς και δύο τουριστικά περίπτερα στην περιοχή των Δελφών, τα οποία προωθούνται για μίσθωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΤΑΔ, διαθέτοντας εξειδικευμένη τεχνογνωσία, έχει διενεργήσει έως σήμερα είτε για ακίνητα του χαρτοφυλακίου της είτε για ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, δεκάδες ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς e-auction, εξασφαλίζοντας έσοδα άνω των 60.000.000€. Πάντως, το ΤΑΙΠΕΔ προ ημερών, διενέργησε μόνο του, τον πρώτο ηλεκτρονικό διαγωνισμό e-auction, για τη Μαρίνα Αλίμου.

Sponsored Post