Προσφυγή στο CAS από τέσσερις ρωσικές ομάδες για τον αποκλεισμό τους από την UEFA

Όλοι οι σύλλογοι ζήτησαν ταχεία εξέταση της έφεσης.
via Associated Press

Τέσσερις ομάδες της Ρωσίας θα προσφύγουν στο CAS, με σκοπό να αρθεί η τιμωρία που έχει επιβάλει η UEFA στη χώρα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι ομάδες αυτές είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η Δυναμό Μόσχας και η Σότσι.

Να σημειώσουμε ότι η ΟΥΕΦΑ έχει αποκλείσει την εθνική ομάδα της Ρωσίας και τους συλλόγους της χώρας, από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αποτέλεσμα όλες οι ομάδες που παίρνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο να μην μπορούν να αγωνιστούν την επόμενη σεζόν.

Την είδηση έκανε γνωστή η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέσα από την επίσημη σελίδα της ομάδας με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογος μας, καθώς και τρείς ακόμα σύλλογοι της Russian Premier League, κατέθεσαν προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού (CAS), κατά της απόφασης της UEFA της 2ας Μαΐου 2022, να αναστείλει τις ρωσικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Όλοι οι σύλλογοι ζήτησαν ταχεία εξέταση της έφεσης. Ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί η αθλητική αρχή».

«Η ΤΣΣΚΑ προσπαθεί να παίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα διεκδικήσει τις υψηλές θέσεις στο πρωτάθλημα. Η υποβολή αγωγής πριν το τέλος της σεζόν συνδέεται με αυστηρές προθεσμίες για την άσκηση έφεσης σε μεμονωμένες αποφάσεις της UEFA (10 ημερολογιακές ημέρες)».

Popular in the Community