ΔΙΕΘΝΕΣ
07/06/2021 18:55 EEST | Updated 07/06/2021 19:01 EEST

Προσφυγόπουλο πνίγηκε στη Μάγχη, το άψυχο σώμα του ξεβράστηκε στη Νορβηγία

Η ασύλληπτη διάσταση μιας ακόμη μεταναστευτικής τραγωδίας.

BRUNO LIBBRECHT via via REUTERS

Σε ένα νήπιο που πνίγηκε μαζί με την οικογένειά του ενώ προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη, το περασμένο φθινόπωρο, ανήκει η σορός που ξεβράστηκε σε μια παραλία της νοτιοδυτικής Νορβηγίας ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η νορβηγική αστυνομία.

NORWEGIAN POLICE via via REUTERS

O Αρτίν Ιρανεζχάντ, μόλις 18 μηνών, πνίγηκε μαζί με τα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε, τον Οκτώβριο. Το σώμα του μικρού, που φορούσε γαλάζια φόρμα και σωσίβιο, παρασύρθηκε από τα ρεύματα στη Βόρεια Θάλασσα και έφτασε μέχρι τις ακτές της κοινότητας Καρμόι, στη Νορβηγία.

NORWEGIAN POLICE via via REUTERS

Η επικεφαλής των ερευνών στο αστυνομικό τμήμα του Καρμόι, Καμίλα Τιέλε Βάαγκε, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται πράγματι για τον Αρτίν, ένα αγόρι ιρανικής καταγωγής, που χάθηκε στο ναυάγιο του πλοιαρίου στη Μάγχη, ενώ η οικογένεια επιχειρούσε να περάσει από τη Γαλλία στη Βρετανία. «Και οι δύο γονείς πνίγηκαν, όπως και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του Αρτίν, τα οποία βρέθηκαν νεκρά μετά το ναυάγιο. Ενημερώθηκε η υπόλοιπη οικογένεια», ανέφερε η Βάαγκε.

NORWEGIAN POLICE via via REUTERS

Χιλιάδες μετανάστες επιχειρούν κάθε χρόνο να περάσουν στην Ευρώπη, δια ξηράς και θαλάσσης, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Συχνά διακινδυνεύουν τη ζωή τους και πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε διακινητές.

Η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε την ταυτότητα του αγοριού μέσω εξετάσεων DNA, συγκρίνοντας το γενετικό υλικό με ενός στενού συγγενή του που έτυχε να ζει στη Νορβηγία.

«Είναι μια τραγική ιστορία όμως τουλάχιστον καταφέραμε να δώσουμε μια απάντηση στους συγγενείς», κατέληξε η Τιέλε Βάαγκε.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)