ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/02/2018 18:15 EET

Πρόταση νόμου των ΑΝΕΛ για μη απαλλαγή των υπουργών από την κατηγορία της δωροληψίας και υπαγωγής τους στην τακτική δικαιοσύνη

ANDREAS SOLARO via Getty Images

Πρόταση νόμου ώστε τα μέλη της κυβέρνησης να μην απαλλάσσονται από την κατηγορία της δωροληψίας και να υπάγονται στην τακτική δικαιοσύνη, όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες, κατέθεσαν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Συγκεκριμένα, η τροποποίηση έχει ως εξής: «Το έγκλημα της δωροληψίας του άρθρου 235 του Π.Κ. τελούμενο από μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργό δεν συγκαταλέγεται σ′ εκείνα που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων τους».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, «πάγια θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης υπουργών και υφυπουργών για ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να λογοδοτούν όπως όλοι οι πολίτες στα κοινά δικαστήρια, χωρίς καμία ανάμιξη της Βουλής».

«Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί σταθερή και επαναλαμβανόμενη θέση του Κινήματος, η οποία έχει κατατεθεί και κατά τη διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος» καταλήγει η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post