ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/09/2018 11:02 EEST

Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη έλαβε ο κοσμηματοπώλης. Στον Εισαγγελέα ο συνεργός στον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου

eurokinissi

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, ζήτησε και έλαβε από το ανακριτή ο κοσμηματοπώλης ο οποίος συνελήφθη για τον άγριο ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου. 

Ο δικηγόρος του συλληφθέντα έλαβε 24ωρη προθεσμία προκειμένου να συνταχθεί πλήρως το κατηγορητήριο και να τοποθετηθεί επί αυτού. Έτσι θα μεταχθεί τον ανακριτή και πάλι την Τετάρτη στις 10 το πρωί.

Στον άνδρα είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της θανατηφόρας βλάβης. 

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα Τρίτη και ο 55χρονος άνδρας ο οποίος τη Δευτέρα προσήχθη στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και ομολόγησε τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό.

Σημειώνεται πως ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς και ο τεχνικός σύμβουλος που έχει ορίσει η οικογένεια του θύματος, κατέληξαν μετά την νεκροτομή, πως το θύμα «δεν φέρει θανατηφόρα τραύματα σε κανένα σημείο του σώματός του». 

Όπως ανάφερε ο κ.Καλογριάς: «Είχε κάποια μικρά, θλαστικά τραύματα σε όλο του το σώμα, τα οποία δεν δικαιολογούν τον θάνατό του...» δήλωσαν οι ιατροδικαστές μετά το τέλος της εξέτασης. «Συμφωνούμε όλοι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων και του μακροσκοπικού αποκλεισμού των θανατηφόρων κακώσεων...». 

Νεότερα στοιχεία ίσως να παρέχουν να αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται το μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο για να διαπιστωθεί εάν σε αυτό υπάρχουν ή όχι δακτυλικά αποτυπώματα του 33χρονου.

Τέλος, σήμερα Τρίτη  τελείται και η κηδεία του θύματος, Ζακ Κωστόπουλου.